avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularea unei cereri de recurs
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularea unei cereri de recurs

Am deschis actiune la Tribunal pentru:
1- anulare decizie de debit.
2-emiterea unei noi decizii corect calculata.
Solutie: Instanta a respins actiunea ca nefondata.
Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu formularea unui recurs.
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 14 Februarie 2012
Ca sa va poata ajuta cineva cat mai exact cu formularea recursului ar trebui sa aiba in fata cererea dvs de chemare in judecata si hotararea primei instante ... in linii mari cererea de recurs trebuie sa contina:
a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in Registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar.
b) indicarea hotararii care se ataca;
c) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnatura.
Multumesc pentru raspuns,Se poate descarca un model de cerere de undeva? Totodata ce articole mentionam ca temei legal in aceasta cerere ?
Care a fost obiectul actiunii care v-a fost respinsa? ....
Obiectul actiunii il reprezinta data de la care a fost calculat debitul (aceasta este parerea mea cu "0" cunostinte juridice).Intre timp am gasit un model de recurs pe care l-am adaptat cauzei, Din discutiile de pe alte forumuri am inteles ca trebuie sa prezint/atasez doar documente legale nu pareri personale. Suma pe care o recuperez nu este mare ca sa motiveze angajarea unui avocat din aceste motive am solicitat sprijin.Va multumesc frumos pentru atentia acordata.
In recurs trebuie sa mentionati aspectele pe care le considerati ca hotararea pronuntata si pe care o atacati este nelegala si netemeinica ... precizati care este data de la care se calculeaza debitul in acceptiunea dvs si de ce nu data stabilita de partea adversa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala atila atila Am facut recent o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie care a fost respins de instanta, cu drept de recurs. Cum se poate face acest recurs? (vezi toată discuția)
Recurs contencios administrativ radu_al radu_al Am avut un proces cu doua capete de cerere si unul a fost respins. Acum am posibilitatea de recurs în 15 zile si am doar o vaga idee despre cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita/refuzul exec. judecatoresc tudorioan tudorioan In fapt, a fost ceruta punerea in executare a unei sentinte civile ramasa definitiva si irevocabila si care a fost investita cu formula executorie. Obiectul ... (vezi toată discuția)