avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Buna ziua. doresc sa stiu daca este legal atunci cand esti in concediu legal de odihna sa ti desfaca contractul de munca. In perioada cand eram in concediu de odihna mi au desfacut contractul de munca. Au emis decizia si peste termenul legal de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta adica la 45 de zile. Va rog sa mi spuneti daca este legal si am castig de cauza. Va multumesc Daniela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 16 Februarie 2012
Pe ce temei legal s-a motivat decizia de incetare a raporturilor de munca?
A mai fost concediat si altcineva in aceeasi zi/perioada? Pe ce temei legal s-a emis decizia?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Viviana Serni, Avocat
Doamna Daniela!Pentru a putea sa primiti un raspuns ar fi indicat sa precizati:
-ce act vi s-a comunicat in perioada concediului?
-cum ati luat la cunostinta intentia de desfacere a contractului individual de munca? prin scrisoare recomandata, sau alt mod?
-ati fost rechemata din concediul de odihna la serviciu pentru a vi se inmana decizia de desfacere?
-in baza carui articol din codul muncii vi s-a desfacut contractul individual de munca?
Buna ziua. In perioada concediului a fost emisa decizia de desfacere a contractului de munca.Am luat la cunostinta cand am terminat concediul de odihna. Eu aveam concediu din data de 1/22 si pe 16 au emis decizia. pe 22 am luat la cunostinta .am luat la cunostinta la locul de munca telefonic.Nu am fost rechemata din concediu. Contractul de munca a fost desfacut disciplinar in anul 2010 pe 16 iunie. Va multumesc
1. Asta inseamna art.61 lit.a) - desfacerea CIM ca sanctiune disciplinara, asta scrie in decizie?

2. Ce inseamna ca Contractul de munca a fost desfacut disciplinar in anul 2010 pe 16 iunie?
Inteleg ca dupa aceasta data ati mai prestat munca si ati mai primit salariu din moment ce vb de un concediu de odihna luat recent.

3. Daca au emis decizia pe 22.01.12 inseamna ca pana la aceasta data CIM a fost in vigoare.
Ati fost cercetata disciplinar? Exista o procedura (art.251 Codul Muncii), a fost ea respectata?

4. Ati aflat telefonic despre concediere in ultima zi de concediu de odihna, da?
5. Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii (art.252 alin.3 CMuncii). Sa stiti ca, felul cum v-a fost comunicata nu poate conserva o dovada a comunicarii (numai scris se putea daca era in termenul de 5 zile).

6. Aveti termen de contestatie 30 de zile calendaristice de la data "comunicarii", deci mai aveti timp si cel putin pe motivul de la pct.6 aveti toate sansele sa castigati.
7. Inteleg ca sunt multe vicii de procedura, si le puteti specula cu succes in instanta.

Angajati avocat, puneti-i la dispozitiile toate informatiile si actele si va castiga!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Viviana Serni, Avocat
Buna ziua. Eu in anul 2010 pe data de 6 mai 2010 am fost cercetata disciplinar. La safarsitul lunii mai am facut cerere de concediu de odihna. am intrat in concediu de odihna pe data de 1 iunie 2010 pana pe data de 22 iunie 2010. Decizia de desfacere a contractului de munca a fost emisa in data de 16 iunie 2010 cand eram in concediu de odihna. pe data de 22 am fost anuntata telefonic sa vin la sevici ca din data de 16 iunie am contractul de munca desfacut disciplinar si sa iau la cunostinta. eu pe data de 22 iunie am luat la cunostinta. Ei au emis acea decizie de desfacere de munca cand eu eram in concediu de odihna legal si au depasit si termenul legal de 30 de zile calendaristice . Au emis decizia la 45 de zile. Este legal asa ceva? Va rod sa mi spuneti ca m am saturat.Am recurs la curtea de apel Bucuresti pe data de 17 feb 2012. Va multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara suciu_diana suciu_diana in cazul in care un angajat isi ia concediu de odihna inainte de implinirea termenului de 30 de zile pentru finalizarea cercetarii si emiterea deciziei, cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Adriana68 Adriana68 La firma la care lucrez mi s-a spus la angajare ca pot lua concediu de odihna 2 saptamani vara si doua iarna.( ceea ce nu inseamna 20 zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetarea disciplinara in perioada concediului de odihna?!? RobinHood RobinHood Buna ziua tuturor! As avea cateva intrebari la care astept raspunsuri urgente, documentate si la obiect, va rog, daca se poate!! Multumesc ... (vezi toată discuția)