avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Cate zile de concediu de odina pot efectua in anul 2012, daca m-am reintors la servici in data de 23 ianuarie 2012, dupa efectuarea concediului de crestere copil timp de doi ani de zile?
Dupa cate luni pot efectua concediul de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 13 Februarie 2012
Puteti efectua CO oricand doriti, nu este restrictie dupa o anumita perioada de la reluarea activitatii.
Numarul de zile de CO se calculeaza (de la cel prevazut in CIM) proportional cu perioada din an lucrata.

Ex. Pentru 20 zile CO anual, vi se cuvin 20 / 12 luni x 11,33 luni = 19 zile CO.
CO se acorda proportional cu perioada lucrata, iar acordarea acestuia nu este conditionata de desfasurarea activitatii o anumita perioada de timp.

Se poate lua CO si la o luna dupa revenirea din CCC... Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cukrasz_kata cukrasz_kata Un angajat nou dupa cat timp ara dreptul la concediu de odihna? (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna valcris valcris Buna ziua. Pentru a fi in legalitate, cate zile de concediu de odihna efectuate consecutiv trebuie sa-si ia un angajat pe an ? Care este prevederea actuala ... (vezi toată discuția)