avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoama cu handicap tinut la serviciu in conditii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoama cu handicap tinut la serviciu in conditii improprii

buna ziua,in data de 10.01.2012 am fost angajat ca si gestionar depozit,am semnat contractul de munca in 18.01.2012,nici in acest moment nu am primit un exemplar al contractului,si ceea ce este mai grav nu am nici o sursa de caldura in incinta magazinului,daca afara sunt -15 grade inauntru sunt -17 grade,din aceasta cauza am suferit o degeratura la mana stg.,cea cu probleme,mentionez ca in contactul de munca specifica precum firma imi asigura toate conditiile termice dar nu se respecta.
As dori sa actionez aceasca cauza in instanta.
MENTIONEZ CA SUNT PERSOANA CU HANDICAP.
(

Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 19:16, 15 Februarie 2012
Aspectele legate de raportul de munca al persoanelor cu dizabilitati sunt reglate, in Romania, prin intermediul Legii nr.448/2006, republicata in 2008, lege care prevede protectia drepturilor persoanelor cu handicap. In cuprinsul legii sunt reglementate atat drepturile specifice persoanelor cu handicap, cat si obligatiile ce revin angajatorilor in acest sens, avand in vedere obligatii sociale in general, dar si obligatii specifice in cadrul unui raport juridic ce presupune ca salariat o persoana cu dizabilitati.

solicitati munca la DOMICILIU si cereti asistenta juridica filialei de care apartineti .
La randul lor, salariatii cu dizabilitati pot presta activitatea in baza unui contract individual de munca ce presupune munca la domiciliu, caz in care transportul tuturor materiilor prime si a produselor finite de la angajator la locul de munca al salariatului (domiciliul acestuia) este asigurat pe de angajator, in cadrul unitatilor protejate (subunitati create conform regulilor impuse de Legea nr. 448/2006, republicata, in cadrul unitatii angajatoare), sau ca salariati protejati.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane cu dizabilitati ContSters126395 ContSters126395 Buna ziua. As avea si eu o intrebare la care am nevoie urgent de un raspuns. Persoanele cu handicap de gradul I care beneficiaza de insotitor se pot angaja ... (vezi toată discuția)
Speta discriminare licitatie publica ContSters169678 ContSters169678 O societate SRL infiintata de persoane cu dizabilitati si care are salariati numai persoane cu dizabilitati, autorizata ca unitate protejata conform L 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua As dori sa stiu daca angajez o persona cu handicap accentuat, ce beneficii am ca si angajator. Dupa cate am citi in Codul Fiscal Art.55 aliniatul 4 ... (vezi toată discuția)