avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca se poate face ceva in conditiile in care la indemnizatia de somaj s-au luat in calcul si salariile compensatorii iar acum se solicita inapoierea sumei calculata pe aceste salarii compensatorii. Din cate stiu in baza de calcul a indemnizatiei nu intra si salariile compensatorii, dar avand in vedere ca ei au gresit, ei sa suporte "paguba", nu?...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: J.M. , utilizator 17:51, 13 Februarie 2012
Ei au gresit, dvs. ati luat banii.
Chiar daca ei au gresit, dvs sunteti obligat sa inapoiati banii ...
Art. 47 din Legea nr.76/2002 :
(1) Sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, precum şi orice alte debite constituite la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, altele decât cele provenind din contribuţii, se recupereazã pe baza deciziilor emise de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã sau, dupã caz, de centrele regionale de formare profesionalã a adulţilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevãzute la alin. (1) se recupereazã de la beneficiari în termenul general de prescripţie legal.
(3) Sumele rãmase nerecuperate de la beneficiarii decedaţi nu se mai urmãresc.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Va salut cu mare respect.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Am un proces pe rol cu fostul angajator pentru plata unor drepturi banesti si as dori ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie somaj sxamo39_p sxamo39_p Daca o persoana a fost concediata abuziv si in urma unui proces se anuleaza concedierea si este reintegrata la fostul loc de munca, atunci [b]va fi obligata de ... (vezi toată discuția)
Am fost reangajat pe postul detinut anterior, trebuie sa restitui indemnizatia de somaj? sorinciobanu sorinciobanu trebuie sa returnez somajul inapoi la AJOFM in cazul cand am fost reangajat pe postul detinut anterior si beneficiez de plata salariilor de la concediere si ... (vezi toată discuția)