avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua
Se inregistreaza in Revisal suspendarea in cazul angajatului in concediu medical ?
Daca da, cind anume se face aceasta inregistrare ? ( ex . concediu medical emis pentru perioada 09-18.02, depus la societate in data de 13.02)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:59, 25 Iunie 2012
Multumesc!
ioanavasileteodora a scris:

Cum se procedeaza la primirea unui concediu medical ? Este necesara raportarea lui intr-un anumit numar de zile la Casa de Sanatate? Eu sunt angajator ,...



In cf. cu prevederile art81(6)din Norme60/32/2006:

(6) Angajatorii au obligaţia să transmită(raporteze,n.p.) casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin. (2), dacă au solicitat-o.

Deci exista obligatia de a se raporta casei de sanatate in termen de 6 zile de la instiintare(nu de la prezentarea efectiva a cm catre angajator)numele persoanei aflate in itm,precum si numele medicului prescriptor ,unitatea in care desfasoara activitate si declaratia data de catre angajat eventual.

Raportarea in termenul indicat,nu trebuie confundata insa cu eventuala depunere la casa de sanatate a cereii de solicitare pt.recuperarea sumei platite de catre dvs.angajatului sub forma indemnizatiei de cm ,care se face doar in cazul in care ati depăşit suma contribuţiilor pt. concedii si indemnizatii datorate în luna respectivă de unde s-a retinut c/v indemnizatiei si care se face in termen de 90 de zile .

ART. 82din aceleasi norme:
Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termen de 90 zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite. Cuantumul indemnizaţiilor astfel solicitate se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale. la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical marii_loon marii_loon Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca declaratia pe proprie raspundere privind domiciliul in cazul in care esti in concediu medical se depune la ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)