avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subventie pentru angajarea unei persoane din somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subventie pentru angajarea unei persoane din somaj?

:">Salut.Admin.de la un cabinet medical(stomatologie,caruia ii tin conta.) ,in data de 08.12.2011,a angajat din somaj o asistenta medicala(de 31 de ani,profesia asist.med.).Recent, admin.m-a intrebat daca beneficiaza de ceva subventii pt.ca a angajat o persoana din somaj(ea ar fi auzit asa ceva).Rugamintea mea->exista o asemenea lege sau OG in acest sens si ce demersuri am de facut(acte necesare,unde trebuie duse,etc.)in vederea clarificarii situatiei.Mentionez ca ii tin conta in PS.multumesc.Cu stima Aurel...:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:03, 13 Februarie 2012
1. Cititi Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si Normele de aplicare a ei, aprobate prin HG 174/2002 (toate actualizate).
2. Dar la varsta de 31 de ani nu prea se incadreaza in prevederile legii amintite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Știu că era o prevedere cu privire la o subvenție ... madalina.frandes madalina.frandes Bună ziua, Știu că era o prevedere cu privire la o subvenție pentru angajare absolvenți, am căutat articole sau surse mai recente, nu am găsit. Se ... (vezi toată discuția)
Stagiul si actele necesare pentru somaj dorel13 dorel13 In ultimele 24 de luni,o persoana a lucrat de pe 06 mai 2010 pana pe 15 mai 2011,dupa care si-a luat concediu fara plata pana pe 20 august. Poate intra in ... (vezi toată discuția)
Subventii absolventi simons simons buna, tocmai am absolvit o facultate si as vrea sa stiu daca pot sa primesc (sau angajatorul) acele 1.5 salarii minime brute chiar daca sunt angajat din ... (vezi toată discuția)