avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat

In cazul retragerii unui asociat dintr-un SRL , acesta are dreptul pe langa partea care i se cuvine din activul net contabil corectat , si la partea lui din profitul reportat?( Din contul 117 - rezultatul reportat )
Cel mai recent răspuns: frf , utilizator 13:55, 13 Februarie 2012
Daca nu mai e asociat in momentul in care se va decide repartizarea pe dividende a acelui profit reportat din exercitii financiare precedente, atunci nu va mai beneficia de el. Dar asta se poate rezolva pentru ca partile sociale se pot vinde la valoare mai mare decat cea nominala. Deci in urma negocierii, pretul final al tranzactiei poate sa tina cont si de aceste sume pe care respectivul vanzator le-ar pierde altfel.
Poate m-am exprimat gresit . Nu e vorba de cesiune sau vanzare parti sociale . Asociatul doreste sa-si ceara retragerea din societate . Am inteles ca acest lucru se poate infaptui cu acordul celorlalti asociati sau ,daca nu se inteleg , in instanta . Daca se retrage in instanta atunci are dreptul la o parte proportionala cu partile sociale din patrimoniul societatii (activul net contabil corectat) . Deci intrebarea mea se referea la cazul ipotetic in care s-ar retrage in instanta. Daca instanta ii da dreptul , in plus ,si la partea corespunzatoare din acel rezultat reportat.
Va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in contabilitate a unui computer Barti Maria Barti Maria Buna ziua, la inchiderea exercitiului financiar 2011 o societate comerciala a inregistrat profit in valoare de 5007 lei.adunarea actionarilor a hotarat ca din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta? loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva daca este corecta urmatoarea inregistrare contabila: 455=117 117=121? cu aceasta inregistrare as dori sa sting pierderea ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende dupa cesionare parti sociale Ruks18 Ruks18 Reformulez,poate ma ajuta cineva, pls :) Daca un asociat cedeaza partile sale sociale celuilalt, acesta devenind asociat unic va proceda la distribuirea de ... (vezi toată discuția)