avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit

Buna ziua,

Am o nelamurire privind veniturile prestate de o persoana fizica rezidenta in Romania. Aceasta persoana presteaza servicii de programare pe un site din SUA, evident contra cost. Acest site intermediaza diverse servicii de programare intre solicitantul de servicii (persoana fizica din alte tari in afara de Romania) si cel care efectueaza serviciul (persoana fizica). Practic el presteaza servicii pentru beneficiari care nu sunt pe teritoriul Romaniei, inclusiv site-ul care intermediaza aceste tranzactii.

Intrebarile mele sunt:
1. Cel care presteaza serviciile de programare trebuie sa depuna vreo declaratie ca obtine un venit?
2. La ce categorie de venit se incadreaza acest tip de venit, cf art. 46 din Codul Fiscal?
3. In cazul in care nu declara veniturile, ce consecinte/sanctiuni sunt?

Alte discuții în legătură

Acest tip de munca se supune codului fiscal actual? avatar9 avatar9 Salutare. O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din ... (vezi toată discuția)
Servicii proiectare sisteme de securitate din sua georgescugaby georgescugaby Primesc facturi de servicii externe din SUA. pe facturi se specifica proiectare sisteme de securitate. Trebuie sa retin impozit cu retinere la sursa daca am ... (vezi toată discuția)
Va rog, o clarificare pentru taxarea tva ! timtheone timtheone Am cautat pe foarte multe site-uri si forum-uri dar nu am gasit nicaieri ceva concret, care sa zica clar DA sau NU. Problema este in felul urmator: O persoana ... (vezi toată discuția)