avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... filiala-constituire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

filiala-constituire

Buna ziua
Ma poate lamuri cineva cumsa fac o filiala unei societati italiene in Romania?
Mai exact cine este asociat in filiala?Poate fi asociatul unic din societatea italiana?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:10, 6 Noiembrie 2008
Filiala lui X are ca asociat pe X, nu pe altcineva si in niciun caz asociatii lui X. Ai insa grija ca daca filiala e SRL iar X are asociat unic, iti mai trebuie inca un asociat cu cota minima pentru ca nu e permis ca un SRL sa aiba asociat unic o alta persoana constituita tot cu asociat unic, chiar daca e straina.
Prin urmare in filiala trebuie sa fie doi asociati ,unul este societatea straina si un alt asociat care poate fi o persoana fizica sau juridica.Am inteles bine?
Da :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer actiuni firma de constructii madalinax78 madalinax78 Buna, sunt administratorul unei societati de comert import export materiale constructii si as vrea sa preiau actiunile unei firme de constructii straine activa ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl ca asociat unic cetatean strain Kapy Kapy Buna ziua, As dori sa stiu daca un cetatean italian poate deschide ca [b]asociat unic[/b] un SRL in RO sau are nevoie de un asociat cetatean roman? Pe langa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma administrator strain,fara angajati adriana m adriana m Buna ziua,va solicit ajutorul din nou,nici nu stiu cum sa va explic sa fie cat mai clar:o cunostinta din Italia,are firma acolo,vrea sa deschida o firma sau un ... (vezi toată discuția)