avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma administrator strain,fara angajati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma administrator strain,fara angajati

Buna ziua,va solicit ajutorul din nou,nici nu stiu cum sa va explic sa fie cat mai clar:o cunostinta din Italia,are firma acolo,vrea sa deschida o firma sau un punct de lucru in Romania,domeniul de activitate prestari servicii.El este angajat in Italia,aici ar vrea sa ma ocup de firma lui eu.Eu sunt angajata in Romania cu norma intreaja in alta parte.Daca pe firma lui nu angajeaza pe nimeni ,poate functiona?Face contract pentru contabilitate cu o firma sa faca actele si declaratiile.El ar vrea sa faca contract cu o alta firma din Italia pentru servicii,dar banii sa-i primeasca aici,sa plateasca impozitul si ce mai este de platit,la sfarsitul anului sa ia dividente ,cam asta am cam inteles eu,dar nu cred ca se poate sa faca factura din firma din Romania,in Italia pentru munca facuta de el(italian)dac el nu este angajat in Romania #-o
Nu ma pricep,dar daca nu il ajut zice ca nu vreau eu sa il ajut.Macar cu niste informatii cat mai exacte.
De ce ar avea nevoie sa poate face firma aici?Cum este mai bine o firma noua sau o filiala sau punct de lucru?Am inteles de cazier,de unde?Firma trebuie inregistrata la reg.Op. intracomunitari?
Dati-mi va rog o mana de ajutor,de unde sa pornesc,am un avocat care ma ajuta cu firma,sa o infiintez,dar apoi ar fi legal fara angajati,asa cum ar vrea el?
Va multumesc si astept sfaturile voastre.
Cel mai recent răspuns: adriana m , utilizator 15:16, 12 Iulie 2012
O societate poate functiona chiar daca nu are angajati. Se presupune ca administratorul sau asociatii desfasoara activitatea pentru care a fost constituita societatea.
Cunostinta dumneavoastra italiana are doua variante: 1. infiinteaza o sucursala a societatii italiene in Romania; 2. infiinteaza o societate romana.
Buna ziua din nou,sa zicem ca procedam astefel:deschide firma (SRL),este unic asociat,nu are alti angajati,pleaca in delegatie,face prestari servicii la o alta firma,cand vine eu pot sa fac un decont si sa ii dau dirna si cheltuielile sau pentru a putea asta ar trebui sa fie angajat?
in cazul asta trebuie sa fie rezident,nu?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
adriana m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu sediul in romania profil constructii,prestari sevicii in italia. persico persico vreau sa lucrez in domeniul constructiilor,prestari servicii etc. cu o firma romaneasca in italia.problema e ca nu am gasit pina in prezent nici un ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)