avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate as vrea sa cumpar locuinta de serviciu
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

as vrea sa cumpar locuinta de serviciu

Subiect: locuinta de serviciu - pensionarii au dreptul?
Buna ziua,sora mea locueste intr-un bloc de interventie de serviciu,anul acesta conducerea a transformat 3 apartamente in locuinte de serviciu,cele 3 apartamente sunt a trei persoane iesite la pensie,e legal ca in acelasi bloc,aceeasi scara cei pensionari sa beneficieze de locuinta de serviciu iar restul care sunt salariati sa fie in continuare chiriasii locuintelor de interventie?va multumesc

P.S.ptr moderatori,din moment ce nu am primit raspuns pe alta sectiune am fost nevoita sa repet intrebarea ,poate nu stiu unde sa ma incadrez
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 23:42, 13 Februarie 2012
Precizati concret care este statutul juridic al condominiului ,pentru ca daca acesta apartine primariei,opereaza alte prevederi
indiferent cui apartin apartamentele, au putere deplina deplina sa faca ce vor, daca nu este pe placul cuiva are "posibilitate" sa-i actioneze in instanta, insa... cu siguranta au niste reguli interne de a face asa ceva si...#-o

pensionarii nu platesc chirie?
e posibil ca sa fie "un cadou" din partea institutiei ca au rezistat...

pai daca au iesit la pensie si au stat o viata in acele apartamente si nu au alte imobile... unde sa isi petreaca batranetele?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
valitinu, utilizator
Norme metodologice la Legea nr. 114/1996
Art. 29
(1) Locuintele de serviciu si cele de interventie fac parte din patrimoniul agentilor economici sau al institutiilor publice centrale ori locale si se administreaza in interesul acestora prin inchiriere salariatilor proprii, contractul de inchiriere fiind accesoriu la contractul individual de munca.
(2) Conditiile de administrare si de inchiriere a acestor locuinte se stabilesc de catre conducerile agentilor economici sau ale institutiilor detinatoare, cu respectarea prevederilor legale.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Ca exemplu:
Din art 2 al L 562 / 2004 republicata in 2009 se poate deduce ca pensionarii au dreptul sa ocupe locuintele de serviciu
[ link extern ]

Ma gandesc ca la fel se poate proceda in mai toate cazurile - mai ales ca e destul de aiurea sa scoti in drum varstnicii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate sa fie ''inchiriata'' o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local dragosh13 dragosh13 In ce conditii se poate atribui unui angajat al primariei o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local? (vezi toată discuția)
Decontare chirie princessmaya princessmaya Este un apartament inchiriat,iar persoana care l-a inchiriat este si administatorul unei firme.Ar putea cumva sa deconteze chiria din incasarile ... (vezi toată discuția)