avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

In urma procesului de stabilire a pensiei alimentare am primit acasa instiintarea conform careia am de platit o anumita suma de bani pentru fiul meu in varsa de 5 ani.Intrebarea mea este: va trebui sa platesc eu fostei mele sotii (prin mandat postal) banii, sau mi se vor retine direct din salariu?Daca aceasta din urma va fi varianta corecta cum va intra in posesia banilor fosta mea sotie?
Daca cererea a fost formulta la inceputul lunii august inseamna ca va trebui sa platesc aceeasi suma (stabilita prin lege) retroactiv?
sentinta judecatoreasca definitiva este investita cu formula executorie la data cind sotia dv. o pune in executare .
Dac copilul i-a fost incredintat spre crestere si educare si instanta a hotarit sa va oblige la plata unei pensii de intretinere pentru minor , mama minorului va dispune de banii primiti in interesul minorului.
Daca sentinta judecatoreasca pusa in executare ajunge la departamentul contabilitate al intreprinderii unde lucrati, banii vor fi retinuti pe statul de plata si vor fi virati intr-un cont al mamei copilului sau ii vor fi inminati personal prin casieria unitatii.
Bineinteles ca exista si aclea amiabila de respectare a hotaririi judecatoresti , in sensul ca dv. aveti posibilitatea sa ii trimiteti banii lunar .
Pentru a vedea exact de cind curge termenul pentru executarea obligatieei de plata cititi cuprinsul sentintei.
Daca instanta a omis sa precizeze , atunci obligatia de plata incepe de la data cind hotatrirea a ramas definitiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor 2009bun 2009bun Ce trebuie sa fac daca fostul meu sot a fost obligat prin hotarire judecatoreasca definitiva la plata pensiei de intretinere minor in valoare de 107 euro ,iar ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cobra2009 cobra2009 mama minorului are program de vizita prin hot. judec. ,hotarire obtinuta aflindu-se in tara,eu(tatal) aflindu-ma in Italia cu minorul unde stam cu acte in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dandascalu44 dandascalu44 mi s-a stabilit prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila plate sumei de 150 lei pensie intretinere.Fosta sotie m-a dat in judecata ptr majorarea ... (vezi toată discuția)