Bună ziua
Am şi eu o întrebare... Am fost în concediu pt cresterea copilului, apoi, la ieşirea din concediu am cerut desfacerea contractului de muncă la firma la care am lucrat şi două luni de zile nu am fost angajată nicăieri. Acum m-am angajat cu CMI pe perioadă determinată (6 luni). Întrebarea mea este dacă la sfârşitul acestor luni nu îmi găsesc alt serviciu, voi putea beneficia de şomaj?
Vă mulţumesc
Doar daca inainte de concediul de crestere copil mai aveti lucrate 6 luni cu norma intreaga,avand in vedere ca aveti nevoie de 12 luni de stagiu in ultimile 24 de luni ,(veti lucra 6 )si ca in cazul suspendarii contractului cat v-ati aflat in ccc,pt. realizarea stagiului de 12 luni se ia in calcul in compensare pt. completarea st. de cotizare perioada de stagiu realizata inainte de concediu.
Persoanele angajate in baza unui c.i.m. pe durata determinata pot beneficia de somaj numai daca indeplinisec si conditia stagiului minim de cotizare la somaj (minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj).
Intrare in somaj
rambel
Buna ziua.
Am nevie de ajutorul vostru la urmatoarea problema.
Mama mea are 53 ani. S-a angajat dupa 5 ani de inactivitate si a muncit doar 5 luni. Se va ... (vezi toată discuția)
Somaj
dorcea alina
buna seara.am si eu o rugaminte si anume sa ma lamuriti intr-o problema daca puteti.am fost in cresterea copilului si dupa ce am terminat concediul de 2 ani ... (vezi toată discuția)