avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu vremea rea
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu vremea rea

Vremea asta extrem de rea a venit cu o problema.
Sora mea de curand si-a construit casa, probleme cu vecinii ca ii fura soarele etc., au trecut. Acum de cand cu zapada vecinul de langa a venit sa-i reproseze ca o va da in judecata din cauza zapezii care ii cade de pe casa ei pe casa lui. DIstanta dintre case este de aproximativ 50-60 cm, dar casa surorii mele fiind cu etaj zapada cand cade se duce direct pe acoperisul vecinului. Ce-i drept la zapada de acum 2 saptamani i-a spart vreo 2 tigle ca inghetase zapada si cand a inceput sa alunece le-a spart. Acum vreau sa va intreb in ce mod il pot lua sa-i spun ca nu are rost sa o dea in judecata ca ii plateste fiecare tigla. El vrea sa o dea pentru distrugere si sa-i repare tot acoperisul. Asiguratori se implica cumva? Motivul asta, al zapezii, poate fii invocat in astfel de cazuri?Are sanse de reusita vecinul?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:17, 14 Februarie 2012
Fara a cunoaste clauzele si intinderea asiguraii locuintei ,este greu sa ne pronuntam, asupra sanselor de reusita ale vecinului
Avand in vedere relatiile de vecinatate,ar fi de preferat ca aceste vremuri rele si grele sa nu mai fie inrautatite si de rautatile si neintelegerile datorate conditiilor meteorologice
Asiguratorii se implica daca vecinul are polita facultativa, care sa acopere si riscul de cadere corpuri.Daca se constata vina celui care nu a prevazut/construit acoperisul cu opritori pentru zapada, iar daunele se dovedesc, se va recupera dauna dar nu "pentru tot acoperisul" ci numai pentru tiglele sparte de caderile de gheata alunecate .
Daca are in polita de asigurare daune provocate datorta stratului de zapada, va primi despagubiri.
albastrel_2 a scris:

Daca are in polita de asigurare daune provocate datorta stratului de zapada, va primi despagubiri.

Caderea bucatilor de gheata de pe imobilul mai inalt, respectiv spargerea tiglelor, nu este "strat de zapada", ci cadere de corpuri.Fiind provocate de lipsa opritorilor obligatorii pentru panta abrupta a sarpantei ce nu este indreptata spre terenul propriu, sau de turturii ce nu au fost curatati la timp, cauza este o culpa a proprietarului imobilului cu pricina si poate constitui motivul de regres al asiguratorului dupa plata daunelor imobilului afectat (si asigurat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Probleme acoperis casa zimplu zimplu Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar asigurare locuinta JR_23 JR_23 Buna ziua, Am incheiat cu o soc. de asigurari o polita obligatorie de asigurare a locuintei. In urma iernii si datorita stratului gros de zapada mi-au fost ... (vezi toată discuția)