avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Respingere dosar asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Respingere dosar asigurare locuinta

Buna ziua,

Am incheiat cu o soc. de asigurari o polita obligatorie de asigurare a locuintei. In urma iernii si datorita stratului gros de zapada mi-au fost distruse burlanele de la casa acestea necesitand reparatie sau chiar inlocuire.
Polita conform riscurilor de asigurare include si Greutatea zapezii(pe langa multe alte riscuri)
Astfel am avut surpriza sa imi fie respins dosarul de dauna pe motiv: Polita nu acopera daunele provocate de alunecarea zapezii:O

Ce parere aveti? sa le fac reclamatie la Comisia de supraveghere a Asigurarilor?
Sincer eu eram multumit si daca imi ofereau ei o suma conform calculelor lor,fara sa imi aprobe devizul primit de la firma.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 16:05, 30 Martie 2012
Daca ati incheiat polita obligatorie...doar cu cele 3 riscuri(cutremur, alunecari teren si inundatii de la apa pluviala) asiguratorul este indreptatit sa nu acorde daune.
albastrel_2 a scris:

Daca ati incheiat polita obligatorie...doar cu cele 3 riscuri(cutremur, alunecari teren si inundatii de la apa pluviala) asiguratorul este indreptatit sa nu acorde daune.

asigurarea este obligatorie Flexi Plus
Flexa: incendiu,trasnet, explozie,caderea aparatelor de zbor,lovirea auto.gaz, vapori,cheltuieli necesare demolare si CALAMITATI NATURALE:cutremur,inundatii,aluviuni, fenomene atmosferice,prabusirea si alunecarea terenului ,greutatea stratului de zapada.

Daca este mentionat in asigurare si greutatea stratului de zapada,de ce nu se ofera despagubiri???
Este un motiv invocat subliniindu-se intentionat diferenta intre riscurile produse:
1.-alunecarea zapezii pe panta acoperisului neprevazut cu dispozitive anti deplasare;
2.-avarii datorate greutatii stratului de zapada statica depus pe acoperis.(deformari, prabusiri,etc.)
Probabil o rezolvare nu va posibila decat eventual in urma unei negocieri.
nucu$ a scris:

Este un motiv invocat subliniindu-se intentionat diferenta intre riscurile produse:
1.-alunecarea zapezii pe panta acoperisului neprevazut cu dispozitive anti deplasare;
2.-avarii datorate greutatii stratului de zapada statica depus pe acoperis.(deformari, prabusiri,etc.)
Probabil o rezolvare nu va posibila decat eventual in urma unei negocieri.

Da dar...mie mi se pare o prostie sincer...asa se poate invoca orice motiv pt absolut orice dauna si astfel asiguratorul nu plateste nimica!:(
In acest caz va dau dreptate: este o dauna provenita din cauza unui strat de zapada si pentru care ar trebui sa primiti despagubiri.Daca ascest raspuns l-ati primit doar verbal, solicitati si in scris.Sunt de parere ca se va rezolva, doar trebuie sa insistati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acoperis casa zimplu zimplu Buna ziua, casa parintilor mei este situata intr-o zona rurala unde nu sunt riscuri de inundatii, cutremur sau alunecari de teren. Casa este construita undeva ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta-strat zapada ika ika Va supun atentiei urmatorul aspect: Am o locuinta asigurata prin polita- PAD plus,.Acoperisul locuintei si al dependitelor este acoperit cu un strat de ... (vezi toată discuția)
Problema cu vremea rea Razvan_G Razvan_G Vremea asta extrem de rea a venit cu o problema. Sora mea de curand si-a construit casa, probleme cu vecinii ca ii fura soarele etc., au trecut. Acum de cand ... (vezi toată discuția)