avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna seara, am o fata de 15 ani si vreau sa ii donez casa, trebuie sa precizez ca sunt divortata iar casa este dobandita innaitea casatoriei, ce ar trebuie sa fac, ce solutie mai usor suportabil financiar pot aborda?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:44, 13 Februarie 2012
Donatie. Este singurul copil? Daca da, puteti sa I donati linistita. Nu Se plateste impozit fiind rude de grad 1. Insa fiind minora, trebuie numit un curator care cu autorizarea prealabila a instantei de tutela/autoritatea tutelara sa semneze si el/ ea donatia.
Pentru dvs ar fi mai potrivit sa i-l vindeti ( aveti nevoie si de procurator de fonduri). Riscul exista si asa sa fie revocat de creditor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorul poate dobandi imobil ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru minori jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Suntem parintii a doi copii minori. Vrem sa trecem apartamentul pe numele lor cu conditia de a putea ramane in apartament atat cat suntem in viata. ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)