avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru jurnal pentru incasari si plati la II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru jurnal pentru incasari si plati la II

In situatia in care un PFA, II, IF sau AF care tine contabilitatea in partida simpla cu ajutorul unei aplicatii pe calculator iar aceasta aplicatie genereaza automat Registrul jurnal pentru incasari si plati mai este necesara si obligatorie transcrierea de mana a datelor pe Registrul tipizat ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 08:44, 15 Februarie 2012
nu mai este necesar, este valabila varianta informatica , daca sunt conforme si respecta forma tipizata a documentelor legale cerute de lege!
Listarile facute cu ajutorul programului informatic se inregistreaza la Administratia Financiara atunci cand se fac 100 de pagini sau la incheierea exercitiului financiar (anul calendaristic).
Fiind la partida simpla, procedez ca in zicerile din OMFP 1040, adica listez la sfarsitul lunii, iar totalurile incasari si plati le trec cu pix albastru in RJIP snuruit, numerotat si inregistrat la Admin financiara, cu clasica formula "rulaj luna......".Evident, printurile le indosariez, numerotate in ordine crescatoare, in vederea arhivarii.
Au mai aparut noutati privind acest aspect ? sau erau si inainte ?!..daca se poate un indiciu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programe contabilitate pfa Ruben Ruben Observ existenta multor programe de contabilitate pentru PFA, dar nu inteleg suportul legislativ pentru functionarea acestora. Poate din punct de vedere legal ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
nelamuriri-registrul jurnal si reg. inventar bianchita bianchita 1.Tin contabilitatea unui bar cu ajutorul unui sistem informatic si listez registrul jurnal la sfarsitul fiecarei luni pe care il atasez la celelalte acte ... (vezi toată discuția)