in urma succesiunii facuta dupa decesul tatalui meu in actul de succesiune scrie:mama straina succesiune,eu 1/2 si fratele 1/2(am un singur frate).De curand mama i-a dat cu acte partea ei fratelui meu(nustiu daca este C-V,sau donatie).Pe mine nu m-a chemat la notar sa dau vre-o iscalitura?.Spuneti-mi va rog ce drepturi am eu la casa(4 camere)cu 2000m curte,2ha pamant,8 randuri vie.Va multumesc mult.
sicutza40 a scris:
,va multumesc ca aveti rabdare sa ma lamuriti si pe mine,in termeni "populari".MASA SUCCESORALA CUPRINDE:a)Bunuri mobile:nu s-au declarat. b)Bunuri imobile:Teren arabil extravilan in suprafata de 2ha(invecinat si situat.......).Teren cu vie 0,0800 ha.Teren intravilan arabil si curti-constructii in suprafata de 2000mp,impreuna cu cota indiviza de 1/2 din locuinta aflata pe acesta,construita din paianta,invelita cu tigla,formata din 4 camere si 2 holuri,separat anexe gospodaresti.Imobilul in intregul sau a fost dobindit astfel:terenul la cererea defunctului prin reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991,iar locuinta prin edificare in timpul casatoriei,impreuna cu sotia supravietuitoare,cu participare egala,in anul 1956,cota indiviza de 1/2 din locuinta reprezentind cota de bun propriu a defunctului.Cealalta cota de 1/2 din locuinta apartine sotiei supravietuitoare.Defunctul a dobindit terenul la cerere,prin reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991,a legii 1/2000,a legii 247/2005.masa succesorala a fost stabilita in baza declaratiei data de mostenitori si a documentelor prezentate.Nu sa intocmit inventar.