avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inscriere sentinta de divort pronuntata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inscriere sentinta de divort pronuntata in strainatate

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema. Un cuplu se casatoreste in Romania, apoi pleaca in strainatate impreuna cu copii, iar dupa cativa ani divorteaza acolo. Doamna urmeaza sa se recasatoreasca in vara aceasta acolo, iar intrebarile mele ar fi urmatoarele:
- unde trebuie sa prezinte sentinta de divort (sigur, tradusa si legalizata)?
- de unde poate obtine un document care sa ateste faptul ca este divortata, pentru a se putea recasatori?
- poate realiza toate aceste demersuri o alta persoana, in baza unei procuri?
E adevarat, cam multe intrebari:)
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Potential mostenitor necunoscut Polo99 Polo99 Buna ziua! Unchiul meu a decedat si urmasii sai se pregatesc pentru succesiune. Problema incerc sa o prezint pe scurt - fiul unchiului pleaca in strainatate ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate nicollleta nicollleta Buna ziua..am revenit cu o alta problema.Pe scurt: Eu m-am casatorit in februarie 2006 si in iunie 2006 eram deja separati,el plecand fara sa dea nici o ... (vezi toată discuția)
Casatorie incheiata in alta tara sa fie recunoscuta in romania cren cren A se casatoreste in Serbia cu un cetatean sarb, dar la casatorie isi pastreaza numele ei de fata. Dupa ce incheie casatoria in Serbia nu vbine sa o ... (vezi toată discuția)