Unchiul meu a decedat si urmasii sai se pregatesc pentru succesiune. Problema incerc sa o prezint pe scurt - fiul unchiului pleaca in strainatate prin anii 80 - se casatoreste si are un copil - la cativa ani divorteaza si se pierde orice urma a lui si a familiei - dupa 35 de ani apare disparutul si moare la scurt timp. Care e procedura si cum dam de potentialul urmas care din ce am inteles si-ar fi renegat tatal ? Am incercat o comunicare prin ajutorul retelelor sociale cu potentialul copil dar nu am primit nici un raspuns.
Va multumesc.
Se deschide succesiunea la notar și se citează mostenitorii la ultimul domiciliu cunoscut. Daca nu raspund in termenul legal de prescriptie (6 luni parca e), pierd dreptul la optiune succesorala. Pentru siguranta, mergeti la notar si intrebati exact cum se procedeaza.
Dezbatere mostenire
fani56
In ianuarie anul trecut a murit unchiul meu care traia singur si nu avea urmasi. Dupa inmormantare sora mea a gasit la casa defunctului niste scrisori in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire
anda15
Buna ziua,
Incerc sa ajut o prietena, motiv pentru care nu am prea multe detalii despre subiect.
Situatie: doi parinti detin un imobil. Tatal a decedat ... (vezi toată discuția)