avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu uzufruct de habitatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu uzufruct de habitatie viagera

Buna ziua. Am un contract de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera incheiat intre mine si bunicii mei la data cand nu eram casatorita ( mentionez ca nici acum nu sunt, traiesc in concubinaj). Problema este urmatoarea, problemele au aparut de cand am realizat acest concubinaj, si anume. Sunt amenintari, din partea bunicilor mei, cum ca, concubinul meu imi poate lua casa ( ceea ce stiu ca nu este posibil) si mai este o alta amenintare, la care doresc un raspuns. Exista amenintare ca bunicii mei ( cu domiciliul la alta adresa, casa in proprietate,ambii in varsta de 80 de ani), sa-i mandateze legal pe parintii mei ( fiul respectiv nora dansilor) sa vina sa locuiasca in aceasta casa cu mine ( casa care este dobandita prin acel contract de vanzare cumparare cu uzufruct de habitatie viagera) deoarece parintii considera ca nu s-a respectat aceasta clauza ( ceea ce nu este adevarat, mentionez ca bunicii vin aici sa-si ridice pensia in fiecare luna, au usa deschisa tot mereu, nu s-a pus niciodata problema sa nu vina, au cheia de la casa asupra lor).Toate aceste probleme au inceput deoarece concubinul meu nu este pe placul lor ( parintilor si bunicilor). Mentionez ca am varsta de 33 de ani. In speranta unui raspuns lamuitor, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roxanamihaela22101978 , utilizator 11:28, 29 Februarie 2012
Concubinul nu poate sa va ia casa..este bunul dvs propriu, chiar daca v ati casatori cu dansul.
Bunicii dvs pot cesiona parintilor dvs dreptul de uzufruct., care va continua pana la decesul bunicilor dvs.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
ContSters141818, utilizator
buna ziua. mai am inca o intrebare legata de acest subiect. este posibil ca acest contract de vanzare cumparare sa fie anulat de catre una din parti ( respectiv vanzatorii)? fara participarea ( acordul, semnatura) cumparatorului? in speranta unui raspuns va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Succesiuni, mosteniri si concubinaj:} Aleximo Aleximo deci...este vorba de doua case,..una dintre ele ii apartinea bunicului meu..care a decedat de 2 ani si care traia in concubiaj cu o femeie in ultimii 18 ani in ... (vezi toată discuția)