avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrarea in contabilitate a reevaluarii de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrarea in contabilitate a reevaluarii de la 31.12.2011

Buna ziua,

Daca se poate sa ma scoata din ceata cineva la situatia urmatoare:

O firma care este in inactivitate temporara si are in evidenta imobile(constructii) a facut reevaluarea la 31.12.2011.
Cum inregistreaza in evidenta contabila reevaluarea facuta avand in vedere ca pe perioada suspendarii activitatii nu se fac inregistrari contabile?

Multumesc! o zi buna!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 13:22, 14 Februarie 2012
Din pacate legiuitorul nu a prevazut si astfel de situatii. Daca nu faceti reevaluarea o sa aveti o suma impresionanta la taxe locale. Inteleg problema dvs., este delicata dar pina la urma o faceti pentru cei de la taxe locale si desi nu este cuser o inregistrati cind a-ti facut-o. Foarte delicat o sa mai intreb si eu niste prieteni dar riscul sa vina cineva de la Primarie in control este mic cu atat mai mult de la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari reevaluare ratfelicia ratfelicia Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme: punctul 1 La o cladire care inaintea reevaluarii din 31.12.2007 aveam urmatoarele valori . ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata si cu regim derogatoriu korinutaa korinutaa buna ziua! am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog o societate a obtinut suspendarea activitatii incepand cu 01.05.2009, ulterior si regimul ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile in perioada de suspendare maria2010 maria2010 Daca in perioada de suspendare se reziliaza un contract de leasing financiar pe motivul neplatii leasingului iar societatea de leasing preia bunul, cand se ... (vezi toată discuția)