H.G.1344/2007 stabileste atributiile comisiilor de disciplina din cadrul institutiilor publice.Problema mea este ca am ajuns fara voia mea intr-o asemenea comisieX-(...Pe scurt, mi-am facut datoria intr-un control si respectivii controlati au reclamat la partid(care este in tot si in toate):)).Pe sesizarea facuta de reclamant lipseste data, un element constitutiv al cererii, sanctionat cu nulitatea absoluta.Comisia motiveaza ca exista totusi un numar de inregistrare pe petitie, la conducatorul unitatii...Poate fi acesta data luata in calcul, in lipsa datei olografe de pe cerere?Eu zic ca nu, si ca respectica Comisie trebuia sa claseze cererea...Dumneavoastra ce ziceti?O sa mai revin cu precizari, daca este nevoie...
in opinia mea, H.G.nr.1344/2007 precizeaza foarte clar in art.29 alin.2:
Art. 29.
(2) Sesizarea se claseaza, intocmindu-se in acest sens un raport, daca:
b) nu contine elementele constitutive prevazute la art. 28 alin. (1) lit. a)-c) si f)-g)...
Iar art.28 prevede cu privire la cele de mai sus:
Art. 28. - (1) Sesizarea se formuleaza in scris si trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente:
f) data;
Numarul de inregistrare si data inregistrarii servesc la a dovedi ca a fost respectat termenul de depunere a sesizarii, repectiv termenul prevazut la art. 28 alin. (2) de maximum 1 an si 6 luni de la data savarsirii faptei sesizate ca abatere disciplinara.