avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua!
Sunt administrator al unei firme. Intentionez sa imi fac contract de munca.
Munca pe care o sa o fac va fi cea de cosmetician, pentru care sunt niste cerinte pe care le indeplinesc.
Problema mea este:
1. Daca imi fac contract de munca pe administrator ar fi vreo problema deoarece o sa fac si munca de cosmetician?
2. Fisa postului ar trebui sa se refere doar la postul din contract?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
madina71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 14 Februarie 2012
Daca sunteti administrator nu este necesar sa va incheiat si contract de munca pe aceasta functie ... activitatea se poate desfasura in baza contractului de mandat.

Daca incheiati c.i.m. , atunci aveti obligatia de a indeplini atributiile ce va revin conform fisei postului ocupat .
Deci mai simplu ar fi sa inchei intre mine si societatea (al carui unic actionar sunt, totodata si administrator numit prin actul constitutiv) un contract de mandat, scopul meu fiind si obtinerea unei remuneratii lunare dar mai ales plata contributiilor obligatorii. Acest contract de mandat nu trebuie inregistrat niciunde. Este corect?
Multumesc!
Da , asa este ... ANAF: Contributii sociale datorate de administratorii societatilor comerciale
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)
Refuz repetat semnare fisa post BigBoy BigBoy Buna ziua,vă salut cu respect și vă rog să mă sfătuiți într-o problemă delicată legat de un salariat problemă și permanent specializat pe ... (vezi toată discuția)