avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort/certificat de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort/certificat de divort

Buna ziua!
Intrucat doresc sa cumpar un apartament, am nevoie de hotararea de divort
" definitiva si irevocabila" Ce ar trebui sa fac din moment de divortul s-a efectuat si inregistrat la Oficiul de Stare Civila a sectorului nostru din Bucuresti si nu vad precizarea respectiva.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:19, 17 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am divortat la vreo judecatorie ci chiar la Oficiul de Stare Civila, prin acordul sotilor. Pe certificatul de divort nu se precizeaza ca hotararea e "definitiva si irevocabila" si nu stiu daca mai e necesara aceasta precizare.
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul desfacerii casatoriei pe cale administrativa -la ofiterul de stare civila se elibereaza certificatul de divort pe care il si aveti deja.
In cazul desfacerii casatoriei pe cale judecatoreasca se elibereaza o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Prin urmare mentiunea " definitiva si irevocabila " priveste exclusiv o hotarare judecatoreasca si nu poate fi aplicata pe un certificat de divort.
Va multumesc ca m-ati lamurit, inseamna ca nu mai am de ce sa merg la Oficiul de Stare Civila, certificatul e valabil in forma care a fost eliberat; m-ati ajutat mult, eu nefiind acum in Bucuresti! Va doresc o zi cat mai buna!

Alte discuții în legătură

Pentru a doua casatorie Val1977 Val1977 Buna ziua, Am divortat anul acesta in martie cand mi s-a eliberat hotararea de divort definitiva si irevocabila. M-am mutat in alt oras si as vrea ca la ... (vezi toată discuția)
Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Divort marinescu_ana marinescu_ana buna ziua, \\"La data desfacerii casatoriei, ofiterul de stare civila delegat anuleaza cartea de identitate a fostului sot care isi schimba numele de ... (vezi toată discuția)