Buna ziua!
Intrucat doresc sa cumpar un apartament, am nevoie de hotararea de divort
" definitiva si irevocabila" Ce ar trebui sa fac din moment de divortul s-a efectuat si inregistrat la Oficiul de Stare Civila a sectorului nostru din Bucuresti si nu vad precizarea respectiva.
Multumesc!
Nu am divortat la vreo judecatorie ci chiar la Oficiul de Stare Civila, prin acordul sotilor. Pe certificatul de divort nu se precizeaza ca hotararea e "definitiva si irevocabila" si nu stiu daca mai e necesara aceasta precizare.
Multumesc!
In cazul desfacerii casatoriei pe cale administrativa -la ofiterul de stare civila se elibereaza certificatul de divort pe care il si aveti deja.
In cazul desfacerii casatoriei pe cale judecatoreasca se elibereaza o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Prin urmare mentiunea " definitiva si irevocabila " priveste exclusiv o hotarare judecatoreasca si nu poate fi aplicata pe un certificat de divort.
Va multumesc ca m-ati lamurit, inseamna ca nu mai am de ce sa merg la Oficiul de Stare Civila, certificatul e valabil in forma care a fost eliberat; m-ati ajutat mult, eu nefiind acum in Bucuresti! Va doresc o zi cat mai buna!
Divort
razvy_balan
Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Divort
marinescu_ana
buna ziua,
\\"La data desfacerii casatoriei, ofiterul de stare civila delegat anuleaza cartea de identitate a fostului sot care isi schimba numele de ... (vezi toată discuția)