"La data desfacerii casatoriei, ofiterul de stare civila delegat anuleaza cartea de identitate a fostului sot care isi schimba numele de familie prin divort, prin taierea coltului in care se afla inscrisa perioada de valabilitate."
Daca de comun acord cu sotul imi pastrez numele avut in timpul casatoriei si adresa de domiciliu ramane aceeasi, mai are rost sa-mi schimb cartea de identitate? Imi va taia ofiterul de stare civila coltul ?
Daca sotul e de acord sa va pastrati numele, spuneti asta in cererea de divort. Odata ce instanta s-a pronuntat intr-un fel cu privire la nume, iar sentinta a ramas definitiva si irevocabila , nu va mai puteti razgandi, va veti schimba buletinul
La fel , daca divortati la starea civila, spuneti acolo ca va pastrati numele si ofiterul.. nu va mai taie coltul, va veti pastra buletinul.
Anulare ci
toderita
Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti daca e obligatoriu dupa ce se oficializa cununia civila sa se anuleze CI la starea civila( persoana feminina) in aceeasi ... (vezi toată discuția)