avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

divort

buna ziua,

"La data desfacerii casatoriei, ofiterul de stare civila delegat anuleaza cartea de identitate a fostului sot care isi schimba numele de familie prin divort, prin taierea coltului in care se afla inscrisa perioada de valabilitate."
Daca de comun acord cu sotul imi pastrez numele avut in timpul casatoriei si adresa de domiciliu ramane aceeasi, mai are rost sa-mi schimb cartea de identitate? Imi va taia ofiterul de stare civila coltul ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:32, 18 Septembrie 2012
Daca sotul e de acord sa va pastrati numele, spuneti asta in cererea de divort. Odata ce instanta s-a pronuntat intr-un fel cu privire la nume, iar sentinta a ramas definitiva si irevocabila , nu va mai puteti razgandi, va veti schimba buletinul
La fel , daca divortati la starea civila, spuneti acolo ca va pastrati numele si ofiterul.. nu va mai taie coltul, va veti pastra buletinul.

Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Anulare ci toderita toderita Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti daca e obligatoriu dupa ce se oficializa cununia civila sa se anuleze CI la starea civila( persoana feminina) in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Oprire/perforare buletin AlexandraVPopescu AlexandraVPopescu Este legala oprirea buletinului persoanei care isi schimba numele dupa casatorie, in momentul depunerii dosarului la starea civila? Sau perforarea acestuia ... (vezi toată discuția)