avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare CI

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti daca e obligatoriu dupa ce se oficializa cununia civila sa se anuleze CI la starea civila( persoana feminina) in aceeasi zi.Am fost anuntata de domna care oficeaza ca prin lege e obligata sa anuleze CI.Dupa cununie trebuie sa plec in strainatate si vrem sa facem toate procedurile dupa ce venim din concediu( 10 zile)Cu stima,Dana
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:22, 14 Septembrie 2016
Faceti-va pasaport inainte de casatorie ca sa puteti iesi cu el.
O sa vi se taie buletinul sigur daca va schimbati numele la casatorie.

HG 64/2011:
Art. 53
(1) După încheierea căsătoriei, ofiţerul de stare civilă anulează cartea de identitate a soţului care îşi schimbă numele de familie prin căsătorie; anularea se face prin tăierea colţului în care se află înscrisă perioada de valabilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire/perforare buletin AlexandraVPopescu AlexandraVPopescu Este legala oprirea buletinului persoanei care isi schimba numele dupa casatorie, in momentul depunerii dosarului la starea civila? Sau perforarea acestuia ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Cununia civila, certificat prenuptial AndreeaVlas AndreeaVlas Buna seara! as dori sa va intreb in cazul in care expira termenul maxim de14 zile pt certificatul prenuptial, putem face un altul?de exemplu depunem actele pe ... (vezi toată discuția)