avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj imobil cu 3 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj imobil cu 3 proprietari

buna ziua,
as dori un mic ajutor. cunosc o persoana care dupa procesul de partaj a "castigat" o suma de x euro din val imobilului. s-a ajuns la executor si s-a descoperit ca pe extrasul de carte funciara mai apare si o a 3-a pers care are aprox 20% din val imobiluli. ce se poate face? mai poate primii banii? se poate vinde imobilul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: sissi_arad , utilizator 09:37, 22 Februarie 2012
buna ziua,

In acest moment sulta si cu imobilul ce a facut obiectul partajului nu mai au nicio legatura.
Daca sulta nu a fost platita de buna voie in termenul legal titularul creantei poate apela la un executor judecatoresc. Acesta din urma va demara procedura legala de recuperare a creantei. Suma respectiva nu este obligatoriu a se recupera exclusiv din executarea imobilului ce a facut obiectul partajului. Se poate executa orice bun din patrimoniul debitorului.
legat strict de imobilul care dupa cum spuneti nu este proprietatea exclusiva a debitorului obiectul executarii nu poate face decat cota parte indiviza proprietatea exclusiva a debitorului
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu act v-c revocat partial pe calea actiune pauliana si fara inscriere in cartea funciara a sentintei? cinaft cinaft In urma unei neglijente (lipsa asistentei la semnare), mama mea, nevazatoare si cu handicap grav, este inselata in 2009 de catre promitentul cumparator al ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate pastra suma rezultata din executare pana la distribuirea ei ? ciorditu ciorditu Am adjudecat un imobil in contul creantei si am depus diferenta de bani pana la pretul de adjudecare la dispozitia executorului. Am depus la invitatia ... (vezi toată discuția)