avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recuperare cheltuieli transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recuperare cheltuieli transport

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:o societate comerciala vinde produse catre persoane fizice si le expediaza cu o firma de curierat.Curierul intocmeste factura pe numele firmei vanzatoare,pentru transportul produselor la domiciliul cumparatorilor.Firma vanzatoare doreste sa adauge pe factura emisa catre client,ca pozitie distincta cheltuiala cu transportul,in vederea recuperarii acesteia de la cumparator.As vrea sa stiu daca este corect sa se refactureze transportul si care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:35, 14 Februarie 2012
Se pot factura cheltuielile de transport. Temeiul legal poate fi contractul incheiat intre parteneri.
Nu exista contract intre persoana fizica si persoana juridica.In ce cont se inregistreaza cv transportului refacturat clientului?Este legal ca firma vanzatoare sa obtina venituri dintr-o activitate pe care nu este autorizata sa o desfasoare,adica venituri din prestari servicii de transport,sau este mai prudent ca cv transportului sa fie inclusa in pretul de livrare?Recuperarea cheltuielior cu transportul se poate face pe seama conturilor de debitori,prin creditare la vanzare si debitare la achizitia serviciului de la furnizorul transportator?Subliniez ca este vorba de clienti persoane fizice pentru care nu se incheie un contract.
marianamoraru a scris:

Nu exista contract intre persoana fizica si persoana juridica.[...]

Pe asta de unde ati mai scos-o? Eu, ca persoana fizica, am incheiat contracte cu o multime de persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Facturare transport marfa aferent curierat Mariralu Mariralu Buna ziua , Vreau sa stiu daca procedez corect : - SRL vanzare cu amanuntul online, emite factura catre X , in care introduce pe langa ... (vezi toată discuția)
Refacturare transport si productie pe baza de comanda alinabenchea alinabenchea Buna ziua! O societate efectueaza livrarea de marfa in tara cu o firma de curierat, iar pe facturile emise catre client apare contravaloarea transportului. ... (vezi toată discuția)