avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale baza de aplicare a taxei hoteliere
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

baza de aplicare a taxei hoteliere

Buna ziua,
Din 01 Ianuarie 2012, consiliile locale instituie taxa hoteliera in cota de 1% din valoarea totala a cazarii/tariful de cazare...Daca luam un exemplu aleator:
- camera hotel ....300 lei, din care:
- mic dejun 20 lei
( sumele sunt fara TVA)
La ce se aplica cota de 1%? La 300 lei sau la 280 lei (300cazare-20 mic dejun)?
Altfel spus...1% se aplica la tariful de cazare inclusiv mic dejun sau tarif de cazare fara mic dejun?
Cel mai recent răspuns: carolinacaro , utilizator 09:39, 15 Februarie 2012
taxa hoteliera se aplica la tariful de cazare, dvs aveti inlclus micul dejun in cazare , dar micul dejun nu este considerat tarif, ca urmare aplicati taxa hoteliera doar la cazare fara mic dejun, veti evidentia separat, micul dejun;
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la sreviciile hoteliere levente1 levente1 Buna ziua, Am si eu o intrebare: TVA-ul pentru serviciile de cazere sunt 9%, acelasi tva va fi calculat si la micul dejun daca acesta este inclus in pret. ... (vezi toată discuția)
Legatura dintre micul dejun si cazare liluk liluk poate un hotelier sa-mi impuna sa platesc si micul dejun daca eu doresc doar cazare? E adevarat ca la receptie scrie X lei pt camera cu MD, dar tot la receptie ... (vezi toată discuția)
Calcul taxa hoteliera danutza-ali danutza-ali am fost cazata la doua hoteluri diferite din cadrul aceleasi localitati si cu toate ca pretul afisat la receptie era acelasi respectiv 300 lei/noapte cu mic ... (vezi toată discuția)