Fapt: La ora 22,30 sunt solicitat sa mut masina parcata in fata blocului. Ca sa evit discutiile am efectuat manevra de iesire din parcare si repozitionare a masinii in alt loc situat la o distanta de maxim 20 de metri, cu o viteza de max 5 km/h. Un echipaj de la paza si ordine din zona imi solicita actele , eu le inminez pe absolut toate si raspund afirmativ la intrebarea lor daca am consumat bauturi alcoolice , si de asemenea le descriu manevra facuta desi ei o vazusera.
Desi le-am inminat actele acestia m/au condus la o sectie de politie unde au adus un etilotest , nu au desigilat in fata mea mustiucul si dupa ce am suflat au iesit afara din cladire si s/au intors dupa 3 minute cu un bon solicitind semnarea lui , evident ca am refuzat . Totusi acesta arata 0,58 in aerul expirat. Am fost dus la o unitate sanitara unde s/a recoltat proba de singe.
Toate aceste fapte sau petrecut fara a fi prezent vre-un agent de la circulatie desi Codul Rutier prevede expres acest lucru, si fara a mi se da voie sa consult macar telefonic avocatul meu. Dupa proba de singe am fost iar dus la sectie si chemat un agent de la politia rutiera sa intocmeasca dosarul. Mi/a fost retinut carnetul fara drept de conducere. Intrebare:
1. Este un abuz in serviciu comportamentul agentilor de la paza si ordine? Poate fi vorba de retinere abuziva si lipsire de dreptul la aparare?
2. Actele intocmite si probele luate sunt legal obtinute sau sunt nule?
3. Cum fac sa contest masura retinerii carnetului?
Art. 87. -
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Deci, Codul Rutier se refera la conducerea pe drumurile publice si nu se refera la distanta pe care va deplasati. Probabil ca alcoolemia (in sange) va depasi limita de 0,8 si din aceasta cauza vi se va intocmi dosar penal.
Va doresc numai bine
Proba in acest caz este concentratia de alcool in sange.Cum ati ajuns la Politie?Eu as fi raspuns ca nu sunt disponibil nici eu ,nici avocatul meu iar pentru aceasta sa faca o invitatie scrisa, evident intr-o alta zi.
Te poate scoate avocatul, asta daca ai unul dar dureaza,iar in tot acest timp nu ai drept de conducere
1.S-a intocmit un dosar de urmarire penala
2.S-a intocmit un proces-verbal de suspendare a permisului de conducere(dovada fara drept de conducere+2 semnaturi ale dvs. in care recunoasteti faptul ca ''....in seara zlei de... numitul ...a condus autovehiculul marca...;La semnaturi: Am primit copia procesului verbal.....2)Sunt/nu sunt de acord cu cele inscrise mai sus....
- in cazul de mai sus nu trebuia sa semnati procesul verbal; nici o semnatura pt. ca implicit ati recunoscut ca conduceati;
3.S-au recoltat probe de sange,pt stabilirea alcolemiei
Stabilirea alcolemiei in sange nu o poate face orice unitate sanitara.Rezultatele nu pot fi aflate mai repede de 12 ore in Romania(si asta la Mina MInovici)
In cazul in care oricare dintre pozitiile de mai sus nu s-a respectat intocmai(acest lucru il veti spune la Parchet,procurorului),puteti face o plangere pntru abuz,verbal sau in scris, direct sau prin avocatul dvs