daca conducatorul auto se afla in coma la venirea politiei din cauza accid. ac i s-a recoltat doar o proba de singe, iar procesul-verbal nu a fost semnat de ac. si nici dovada nu s-a eliberat si nu ni s-a comunicat si aratat nimic este corect.sau care sunt pasii de parcurs in aceste cazuri cind este stare de inconstienta,i s-a luat din masina actele dintre care mi s-a inapoait doar buletinul si certificatul masinii iar permisul mi-a spus ca il retin ei fara nici o dovada.iar la un an de zile ni se aduce la cunostiinta ca s-a intocmit dosar penal pt. conducere sub infl. bauturilor alcoolice.sunt tare nelamurita si nu stiu cum sa facmultumesc
De unde stiti ca i s-a recoltat doar o proba de sange?
Cat despre procesulu verbal , nu este obligatoriu sa fie semnat de catre contravenient, dar trebuie sa fie specificat in procesul verbal de ce acesta nu a semnat (in speta, fiind in coma).
Daca intradevar, in urma recoltarii probelor biologice s-a stabilit ca conducatorul auto se afla sub influenta bauturilor alcoolice, politistul a procedat corect retinandu-i permisul de conducere. Daca i s-a intocmit si un dosar penal, atunci, pana la solutionarea acestuia permisul nu-i va fi inapoiat. Este chiar posibil ca acesta sa fie anulat.
Insa afirmati ca fapta a avut loc acum un an de zile. Ar trebui sa va informati care este stadiul acestui dosar: se afla inca la organele de cercetare penala sau este pe rolul instantei?
dosarul se afla la organele de cercetare si v-a fi trimis la procuror.acolo la politia ni s-a spus ca este doar o proba recoltata de singe (fara ca sotul sa fi avut vreo decizie de luat despre recoltarea a 2 probe, cum prevede legea) e; fiind in coma. la politie nu mi sa- aratat nimic,(proces verbal, dovada de retinere), doar ni s-a adus la cunostiinta alcoolemia dupa un an.este normal a se lua doar o proba de singe/