avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nelamurire despre proces verbal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nelamurire despre proces verbal

daca conducatorul auto se afla in coma la venirea politiei din cauza accid. ac i s-a recoltat doar o proba de singe, iar procesul-verbal nu a fost semnat de ac. si nici dovada nu s-a eliberat si nu ni s-a comunicat si aratat nimic este corect.sau care sunt pasii de parcurs in aceste cazuri cind este stare de inconstienta,i s-a luat din masina actele dintre care mi s-a inapoait doar buletinul si certificatul masinii iar permisul mi-a spus ca il retin ei fara nici o dovada.iar la un an de zile ni se aduce la cunostiinta ca s-a intocmit dosar penal pt. conducere sub infl. bauturilor alcoolice.sunt tare nelamurita si nu stiu cum sa facmultumesc
Cel mai recent răspuns: mona m , utilizator 17:10, 7 Ianuarie 2009
De unde stiti ca i s-a recoltat doar o proba de sange?
Cat despre procesulu verbal , nu este obligatoriu sa fie semnat de catre contravenient, dar trebuie sa fie specificat in procesul verbal de ce acesta nu a semnat (in speta, fiind in coma).
Daca intradevar, in urma recoltarii probelor biologice s-a stabilit ca conducatorul auto se afla sub influenta bauturilor alcoolice, politistul a procedat corect retinandu-i permisul de conducere. Daca i s-a intocmit si un dosar penal, atunci, pana la solutionarea acestuia permisul nu-i va fi inapoiat. Este chiar posibil ca acesta sa fie anulat.
Insa afirmati ca fapta a avut loc acum un an de zile. Ar trebui sa va informati care este stadiul acestui dosar: se afla inca la organele de cercetare penala sau este pe rolul instantei?
dosarul se afla la organele de cercetare si v-a fi trimis la procuror.acolo la politia ni s-a spus ca este doar o proba recoltata de singe (fara ca sotul sa fi avut vreo decizie de luat despre recoltarea a 2 probe, cum prevede legea) e; fiind in coma. la politie nu mi sa- aratat nimic,(proces verbal, dovada de retinere), doar ni s-a adus la cunostiinta alcoolemia dupa un an.este normal a se lua doar o proba de singe/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de recoltare probe biologice si conducere sub inf. bauturilor alcoolice Justinb Justinb Am un dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice si conducere sub inf. bauturilor alcoolice,de mult timp in care eu bineinteles nu am permis ... (vezi toată discuția)
Agentii de la paza si ordine pot substitui agentii de politie in constatarea faptelor? br_nicku br_nicku [b]Fapt[/b]: La ora 22,30 sunt solicitat sa mut masina parcata in fata blocului. Ca sa evit discutiile am efectuat manevra de iesire din parcare si ... (vezi toată discuția)
Accident și consum bãuturi alcoolice dupã acesta Marian120 Marian120 Sunt sofer profesionist si intr-o seara la o manevra de intoacere am atins cu semiremorca un gard din care rezultand caderea a trei placi de ciment, am ramas ... (vezi toată discuția)