Vreau sa-mi deschid un srl, acum un amic a avut o firma la care actionar unic era doar mama lui, firma si-a inchis-o nu mai are activitate, si am spus sa nu mai cheltui multi bani cu toate actele de la inceput sa-mi dea mie firma, ii schimb codul caen, adresa ... Se poate sa-mi dea mie actiunile ei din firma , ea fiind unic actionar ??..la randul maeu fiind unic actionar. Scutesc bani daca o preiau sau mai apuc sa alerg dupa acte pe la rc ??
Sfatul meu este sa nu preluati firma daca nu aveti in interes direct care v-ar putea avantaja pentru viitoarele afaceri( nume , vad comercial, utilaje). La cate modificari trebuie sa faceti, transferul de pe o persoana pe alta s-ar putea sa va coste mai mult decat o firma noua si cine stie ce probleme pot sa apara dupa ce o preluati...
In opinia mea se poate verifica istoricul firmei incepand de la infiintare (raport societatii comerciale de la firme abiliate sau de institutiile statului ), mai mult at cand se cesioneaza partile sociale pot fii impuse niste conditii asupra raspunderii, dar este important de stiut ca aceste lucruri costa si daca luam in considerare dorinta dvs de a cheltui cat mai putin ii dau dreptate d-ului consilier juridic "sad".
Vanzare srl
tijana
buna ziua!
ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)