belfast a scris:
Dar referitor la acest forum incercati sa dati opinii la obiect...sunt poate printre noi destui care nu-si permit sa consulte un avocat, asa aici o parere buna garantez ca face cat zece consultatii la avocati.
Nu vreau sa fiu luat drept carcotas sau lipsit de bunul simt, doar mi-am expus o opinie...o parere libera B-)
belfast a scris:
Dar referitor la acest forum incercati sa dati opinii la obiect...sunt poate printre noi destui care nu-si permit sa consulte un avocat, asa aici o parere buna garantez ca face cat zece consultatii la avocati.
Nu vreau sa fiu luat drept carcotas sau lipsit de bunul simt, doar mi-am expus o opinie...o parere libera B-)
Care dintre opinii vi s-au părut a nu fi la obiect? Cele pro? Cele contra?
Dacă doi medici te văd umflat la rînză, unul te va trimite la chirurgie, celălalt la băi de nămol. Al treilea îţi va da cărbune activ. Iar tu, ca pacient, ai uitat să le spui că pîntecul ţi-a depăşit, în circumferinţă, lungimea curelei, cu vreo zece ani în urmă, dar că, altfel, n-ai nici pe dracu': mănînci şi bei cît cuprinde şi nu te supără nimic.
Ãsta e un forum. Pe forum se emit opinii. Păreri, carevasăzică. Uneori, contradictorii. Niciodată bazate pe actele puricate la virgulă, ci pe amintirile despre acte ale celor care întreabă una-alta. Nu consultaţii juridice.
Că ele sunt pertinente sau nu, obiective sau nu, utile au ba, e cu totul altceva. Tocmai din varietatea lor, din argumentele pro şi contra, cel care expune o problemă îşi face o idee despre ce are de făcut mai departe.
La final, soluţia o alege singur: se bazează pe ce a citit aici şi se crede deja tobă de carte, sau conştientizează complexitatea problemei şi îşi caută un avocat.
Aşa cum, la dureri de dinţi, cauţi un stomatolog. Unul bun, dacă se poate. Atîta doar că, şi la stomatologi, competenţa costă. Porţelanul şi ţipla nu au acelaşi preţ.
Poate vi se pare cinic. Nu e. Un jurist bun pierde zile şi nopţi citind. Comparînd. Gîndind. Fiind la curent cu tot ce e nou. Îşi rupe, practic, din timpul liber. Din cel care ar trebui să fie dedicat familiei, prietenilor, plăcerilor sale. Aţi vrea s-o facă gratuit?
Ar fi mult de discutat.
Liviu S.Bordaş