avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare activitate PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare activitate PFA

Se poate suspenda activitatea PFA pe o perioada de timp (luni sau ani)? Si daca da, in timpul asta se mai plateste impozit, contributie CAS, CASS ?
Cel mai recent răspuns: ROXANA_GEORGIANA , utilizator 17:14, 27 Mai 2012
Da, se poate suspenda activitatea pe o perioada de maxim 3 ani.
Faceti cerere la ORC si la finante.
La adm fin va admite daca nu aveti datorii la stat.

Treb sa stiti ca potrivit legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, chiar daca va suspendati activitatea pfa va trebui sa platiti contributia la pensie - in jur de 200 si ceva de lei pe luna
Chiar daca sunt angajat?!
Daca sunteti angajat cu ctr de munca nu ma trebuie sa platiti la pensie.
Este singura portita.
Multumesc
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Anul trecut mi-am facut un PFA. Am platit toate impozitele la timp, contributiile. In ianuarie anul acesta l-am inchis pentru ca eram pe pierdere. Pe 25 mai am depus declaratia 200. Acum as dori sa suspend activitatea pt o perioada de timp.Am intrebat la Finante si mi s-a zis sa merg la Registrul Comertului sa completez un formular, aici am aflat ca trebuie sa platesc 150 lei, dar nu inteleg de ce pentru ca eu nu doresc sa o inchid definitiv. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la pensii si sanatate dupa terminarea somajului, pfa doinadavidescu doinadavidescu Buna ziua ! Perioada de somaj platit a incetat si as dori sa platesc in continuare contributiile pt pensie si sanatate. Am un pfa inregistrat care din ... (vezi toată discuția)
Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)