avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie anticipata?

Buna,

Ma puteti ajuta cu cateva detalii privind pensionarea anticipta. Spre exemplu daca am 56 de ani si lucrez de 37 de ani si 6 luni in croitorie, cand as putea sa ies la pensie fara sa fiu penalizata?

Multumesc si o zi frumoasa :).
Cel mai recent răspuns: anca_picu , utilizator 21:42, 22 Februarie 2012
Spuneti luna si anul nasterii (banuiesc ca este vorba de o femeie).
Buna seara,

Este intr-adevar vorba de o femeie, nascuta in 7 martie 1956.

Multumesc.
Doamna poate beneficia de:
-pensie anticipata partiala oricand doreste, intrucat a indeplinit ambele conditii prevazute de lege: a implinit varsta de 55 de ani si 4 luni si a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 4 luni. Cuantumul acestei categorii de pensie este diminuat.
-pensie anticipata atunci cand va realiza stagiul de cotizare de 38 de ani si 4 luni prevazut de lege. Varsta la care poate solicita aceasta categorie de pensie este tot de 55 de ani si 4 luni. Cuantumul acestei categorii de pensie nu este diminuat.
-pensie pentru limita de varsta in iulie 2016, la implinirea varstei de 60 de ani si 4 luni.
Multumesc pt raspuns :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Va rog mult o consultatie privind iesirea la pensie anticipata partiala daca intrunesc conditiile si care este procentul de ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona un cadru didactic? Pilu Pilu Buna seara si La multi ani cu bine tuturor. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Sotia mea lucreaza in invatamant - educatoare, din data de 1 ... (vezi toată discuția)