Buna seara si La multi ani cu bine tuturor. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Sotia mea lucreaza in invatamant - educatoare, din data de 1 septembrie 1977. De atunci lucreaza fara intrerupere, nu a beneficiat deloc de grupe de munca sau conditii speciale, deosebite sau alte asemenea. As dori sa stiu cand se poate pensiona anticipat, fara sa aiba nicio penalizare. Multumesc mult daca poate ajuta cineva =D>
1. Pentru o femeie nascuta in august 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 6 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. La 1 februarie 2015 are un stagiu de cotizare de 37 de ani si 5 luni.
3. Poate solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani si 6 luni, in februarie 2017;
- pensie anticipata partiala, la 55 de ani si 6 luni, in februarie 2012, adica oricand de acum inainte.
4. Pentru a solicita pensie anticipata (fara diminuare), inainte de a implini 60 de ani si 6 luni are nevoie de un stagiu de cotizare de 38 de ani si 6 luni (pe care ii poate realiza in martie 2016).
Pensionare
adelina_vlasceanu
Sunt nascuta pe 11 august 1956 si doresc sa aflu cand pot iesi la pensie fara penalizare. Mentionez ca lucrez de 38 de ani din care 3 ani am fost in concediu ... (vezi toată discuția)