avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZILE LIBERE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZILE LIBERE?

Buna seara , daca parintele meu a decedat iar firma unde lucrez refuza sami acorde cele trei zile libere pot face ceva? S-au fiecare firma face ce doreste#-o#-o#-o.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 17 Februarie 2012
Cele 3 zile libere se acorda doar daca sunt incluse in contractul individual, contractul colectiv sau in regulamentul intern
Fiecare firma face asa cum este prevazut in CCM aplicabil sau in RI.
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Dar sa nu se dea de loc se poate ? Iar la intrebarea de ce nu primesc zile libere nu-ti convine dati demisia este ok.????
Exista si aceasta posibilitate sa nu se acorde , intrucat angajatorul poate motiva refuzul ca nu are prevazut asa ceva .

Solicitarea din partea angajatorului de a va da demisia suna a abuz sau chiar a santaj ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece ... mihaelanita78 mihaelanita78 buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece tatal meu vitreg a decedat?mentin ca a avut aceiasi adresa..si plus de asta,eu tb sa recuperez la ... (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru evenimente familiale deosebite getutz getutz buna seara.va rog frumos,as vrea sa stiu,daca se poate,la cate zile de concediu de odihna platite am dreptul in cazul decesului tatalui meu.in contractul ... (vezi toată discuția)