Buna ziua,
Eu am reusit dizolvarea firmei,astept publicarea in MO ca sa trec la radiere.Intrebarea mea este daca Hotararea de repartizare a activelor si Situatia financiara de lichidare si de repartizare a activului sau balanta care sta la baza intocmirii lor au nevoie de semnatura unui expert contabil sau lichidator.
Sau le pot intocmi eu in calitate de asociat unic.Mentionez ca radierea o fac prin imputernicit(asa a fost facuta si dizolvarea).
daca aveti active de repartizat atunci e nevoie si de lichidator,daca nu, atunci situatia financiara de lichidare impreuna cu balanta care sta la baza intocmirii situatiei financiare se semneaza de un expert contabil sau si lichidatorul o poate face dupa caz ;
Nu puteti intocmi dvs in calitate de asociat !
Daca ati optat pentru lichidarea in baza art. 235 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, respectiv prin decizia asociatului unic nu aveti nevoie de lichidator. Situatia financiara de lichidare trebuie insa sa fie intocmita( vizata) de un expert contabil.
Eu as vrea sa optez pentru lichidarea in baza art. 235 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, respectiv prin decizia asociatului unic , insa am pe firma un teren si o cladire.
In acesta situatie am nevoie de lichidator? Procedura este mai greoaie? Cineva m-a sfatuit sa fac vanzare la notariat si apoi sa incep procedura de inchidere a firmei. Multumesc anticipat.