avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum aflu daca imobilul e inscris in cartea funciara?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum aflu daca imobilul e inscris in cartea funciara?

buna,as dori sa intreb daca tatal meu are un teren cumparat in martie 2004 de la o persoana si a pierdut actele originale ale terenului ,dupa a fost la notarul unde a facut actul de vanzare cu persoana respectiva si a scos o copie a actului de vanzare,dar acesta nu are stampila de la cartea funciara, iar notarul zice ca nu stie daca a fost inscris in cartea funciara,cum poate sa mi-l vanda mie?notarul zice ca acel numar a fost notat pe actul original.ce pot sa fac ,cum sa fac rost de acest numar ,nu exista undeva o copie a acelui act,sau cum pot proceda?va multumesc

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:55, 14 Februarie 2012
Dacă este sau nu înscris la cartea funciară, puteţi afla de la oficiu de cadastru, se chema extras de informare sau dacă nu are carte funciară, puteţi solicita un certificat de sarcini, şi veţi afla tot ce doriţi despre acest teren. Dacă există titlu de proprietate vi.l poate vinde, dacă nu are carte funciară o puteţi face nu este nimic imposibil, aşa că, nu văd de ce vă faceţi atâtea probleme.
In temeiul disp art 41 din L nr 7/1996 republicata
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuesc registrul cadastral de publicitate imobiliara,cu exceptia evidentelor care privesc siguranta nationala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog frumos aș avea nevoie de ajutor. un prieten ... Kyuna76 Kyuna76 Bună ziua, vă rog frumos ași avea nevoie de ajutor. Un prieten deține un teren și o cabană pe care a contruit-o el, teren cumpărat cu acte de mână ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in cf a antecontractului de vanzare fara finalizare Amitrica Amitrica Cand se face antecontractul (in vederea vanzarii prin prima casa), acesta se inscrie in CF-ul apartamentului. Daca vanzarea nu se mai efectueaza din cauza ... (vezi toată discuția)