avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Era sa fiu lovit de un autobuz si vreau sa-l reclam la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Era sa fiu lovit de un autobuz si vreau sa-l reclam la politie pe conducatorul acestuia

Buna seara,

In seara aceasta am fost pus intr-ó situatie urata, un autobuz ratb era sa ma loveasca cu buna vointa soferului aflat la volanul lui, asta daca nu "sarem" intr-un mare maldar de zapada. Idee e ca eram pe strada ( nu trecere de pietoni ) dar trotuarul era blocat de malderele de zapada, nu era accesibil. La "intalnirea" cu autobuzul soferul a oprit mastodonul si mi-a facut semn sa ma grabesc, dar apoi s-a razgandit si pur si simplu a vrut sa dea intentionat peste mine fara ca eu sa-i reprosez ceva. A trebuit sa sar in acel maldar de zapada aflat pe marginea strazi ( fost trotuar acum acoperit cu mormane de zapada ) pt ca riscam sa fiu lovit, sau calcat pe picioare ..
Vreau sa-l reclam pe nesimtitul de sofer ce se afla la volan, am mers la biroul de informatii RATB aflat in statia Piata Presei Libere, acolo s-a intamplat si incidentul, dar domnii de acolo nici nu au vrut sa auda, m-au trimis la plimbare, idee e ca eu vroiam sa aflu numele soferului nu sa fac reclamatie la ei pt rea conduita.
Stiu linia pe care circula ( 304 ) dar si nr rabt incris pe el, ora. Mentionez ca exista chiar si o camera de supraveghere a circulatiei in acea zona, dar nu cred ca era indreptata spre locul incidentului, dar sigur a observat autobuzul cand a trecut pe ROSU la semafor pt ca am alergat dupa el, sa "pun mana" pe sofer, imi pierdusem logica pe moment, va dati seama eram socat.

Am sunat apoi la brigata rutiera bucuresti pt a cere informatii cum sa procedez, domnul de acolo m-a indrumat sa merg la sediul lor, sa fac o plangere, pt ca daca fac o sesizare telefonica risc sa nu fie luata in considerare, dar daca e scris e altceva. Dar stiti cum e cu politia, nu prea baga in seama astfel de situatie daca nu exista "tupeu" din partea reclamantului sau daune, incalcari grave de lege.

Ce ma sfatuiti sa vorbesc? In afara de conducere preventiva sau ceva asemnea, mentionez ca nu am fost lovit, nu am martori nu am nimic ca a vrut sa ma loveasca.

Maine as dori sa merg sa fac plangere scrisa impotriva lui.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 14:09, 15 Februarie 2012
Singura recomandare pe care o putem face este exact ca cea a politiei. Mergeti si depuneti o plangere.
Eu zic să vă vedeţi de treabă... veţi pierde timp şi nervi inutil. În cel mai rău caz el poate rămâne fără caii de la bicicletă, dar de aceştia nu are nevoie pentru că merge cu autobuzul.
Serios vorbind acum, nu aveţi împotriva lui nimic palpabil, demn de luat în seamă, este cuvântul d-voastră împotriva cuvântului lui. Nu sunteţi rănit , nu vi s-a distrus nimic, nu aveţi martori, nu aveţi înregistrări video.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu evitare mașină și lovire mașină parcată. se poate lua în considerare doar declarația șoferului care l-a produs? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Circulam pe banda 2 si am trecut pe banda 1 regulamentar, soferul din spate spune ca ma evitat si a tras de volan dreapta intrand intr -o masina parcata, eu nu ... (vezi toată discuția)
Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)