avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot sa beneficiez de pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot sa beneficiez de pensie de invaliditate?

Am 47 de ani am lucrat 24 ani si 3 luni -2 ani somaj -1an 6 luni armata- 1an 6 luni scoala profesionala si16 ani grupa1 din cei 24 pot sa ma pemsionez de boala ca nu mai pot sa lucrez.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:57, 18 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Stagiul necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate este de 20 de ani. Daca ati lucrat 16 ani in grupa I de munca, ati realizat acest stagiu intrucat pentru fiecare an intreg lucrat in grupa I de munca primiti o perioada suplimentara de 6 luni.

Restul depinde exclusiv de medici. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am varsta de 53 de ani si un stadiu de cotizatie de 33 de ani.dintre acesti ani lucrati ,unii sunt de grupa 1,unii grupa 2,altii fara grupa ,iar ... (vezi toată discuția)
Varsta la care pot beneficia de pensie anticipata stanciulescuion stanciulescuion sunt nascut pe 6.01,1963,lucrez din octombrie 1982 pana in prezent,din care civil 4 ani ,1 an scoala militara de politie.1an si 8 luni armata,21 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie partial anticipata ContSters406430 ContSters406430 Buna seara ma intereseaza cum se calculeaza pensia cu grad de invaliditate 2 , sunt cadru militar cu 22 de ani serv.special grupa a 2 a,6 luni la an,ma ... (vezi toată discuția)