avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia 101
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia 101

Buna ziua!

1) In cazul in care o societate a inregistrat impozit pe profit la fiecare trimestru in anul 2011 dar a declarat 0 de fiecare data in declaratia 100, ar trebui sa faca rectificative pt toate trimestrele sau se regleaza totul prin declaratia 101?

2) Alta situatie: o societate se prezinta astfel:

la trim 1- impozit profit = 5, declara 500 (eroare contabila)
la trim 2-impozit profit = 372, cumulat 377, declara 0
la trim 3- minus 177, cumulat 200, declara 0
la trim 4- impozit profit 228, cumulat 428, declara 228

La trim 1, se face rectificativa, mi-e clar. Dar restul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:18, 15 Februarie 2012
1. Trebuie sa depuneti rectificativa la declaratia 100 pentru trimestrele in care s-a declarat gresit si trebuie facute platire restante cu penalitatile de intarziere aferente. In declaratia 101 se trec sumele platite (adica care trebuiau platite fara penalitati) in timpul anului.
2. Depuneti rectificativa pentru declaratia 100 la trimestrul I, III si IV(la care ori nu depuneati declaratia 100 ori declarati cat va iesit si trebuia sa declarati in trimestrul III. Vedeti si cu platile cum stati.
Tot timpul , trimestru de trimestru, calculati cumulat de la inceputul anului, vedeti ce impozit pe profit va rezulta din care scadeti cat s-a platit in trimestrele precedente.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit dec 2009 COCA2302 COCA2302 Buna ziua am urmatoarea situatie: trim 1-profit- 11749 declarat si platit trim 2-profit-15371 declarat si platit trim 3-profit-9290 declarat si platit trim ... (vezi toată discuția)
Declarare eronata impozit profit 2007! ajutor adriana.negoita adriana.negoita Buna ziua! Am nevoie de un sfat pentru rezolvarea urmatoarei probleme: La 25.01.2008 prin intermediul declaratiei 100 o societate a declarat impozit pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie 100 trim 4 depusa pe 0 ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Este gresit daca am depus declaratia 100 pe 0 la trim 4 in conditiile in care in primele 3 trim s-a platit impozit minim, iar trim 4 a fost ... (vezi toată discuția)