avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere CCM Unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere CCM Unitate

Buna ziua,
La sfarsitul lunii decembrie 2011, am trimis salariatilor o convocare pentru negocierea CCM Unitate pe anul 2012, totodata solicitandu-le alegerea unui reprezentant al salariatilor (nu exista sindicat, iar societatea are 22 salariati), avand in vedere ca din partea societatii era desemnat doar administratorul.

Pe 05.01.2012 a avut loc adunarea generala a salariatilor. Acestia au ales o persoana care sa participe din partea salariatilor la negociere.
In data de 09.01.2012, trebuia sa inceapa negocierile, dar reprezentantul salariatilor nu s-a prezentat.
S-a intocmit un proces verbal al sedintei, prin care s-a aratat ca datorita lipsei rerezentantului salariatilor negocierea nu a mai avut loc.
Ce ar trebui sa facem in continuare?
Va trebui repetata aceasta procedura: convocare, desemnare reprezentant si sedinta de negociere?
La ce interval de timp ar trebui reluata aceasta procedura?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliaborangic , utilizator 13:41, 15 Februarie 2012
Ar fi bine ca salariatii sa fie reprezentati de 3 persoane pentru a preintampina noi probleme.
Convocati din nou reprezentantii salariatilor.
Faceti o noua convoace catre toate partile indreptatite in vederea negocierii contractului colectiv de munca. .. in cazul in care nici la a doua convocare nu se prezinta , puteti incheia un proces-verbal in care mentionati lipsa reprezentantului salariatilor de a se prezenta in vederea negocierii contractului colectiv de munca.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de societate grecuanamaria grecuanamaria buna ziua, la societatea la care lucrez sunt 27 de angajati in prezent. Stiu ca trebuie sa facem contractul colectiv de mun ca la nivel de societate. Imi ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rdk67 rdk67 buna ziua, in cadrul societatii, s-a ales reprezentantul salariatilor. intrebarea sau rugamintea este daca puteti sa-mi spuneti urmatorii pasi privind ... (vezi toată discuția)
Negociere colectiva privind modificare cim prin transfer contributii sociale de la angajator la salariat madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Cum initiaza angajatatorul negocierile colective pentru modificarea, prin act adiţional, a contractelor de muncă privind transferul ... (vezi toată discuția)