avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fotografiile pot fi constituii dovezi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fotografiile pot fi constituii dovezi

Buna ziua,
am avut ulterior un imobil inchiriat unei firme. Chiriasul imobilului a facut unele investitii pe cheltuiala sa in interiorul casei, bineinteles stipuland in contract ca acestea vor ramane propietarilor dupa incheierea contractului, el neavand nici o alta pretentie.
In momentul de fata chiriasul pe care l-am avut a plecat insa casa arata jalnic: a spart o mare parte din faianta, gresia la fel este sparta, peretii au ramas plini de gauri si murdari, a luat aparatele de AC iar in locul lor sunt gauri imense, a zgariat termopanele si cateva le-a fisurat.
Noi avem fotografii cu casa asa cum arata anul trecut, cand inca era inchiriata.
Daca-l dam in judecata pentru deterirarea bunurilor, putem folosii ca proba fotografiile??
Cel mai recent răspuns: razvan_c , utilizator 09:02, 16 Februarie 2012
Parerea mea este ca puteti propune si aceste probe, insa mai utila ar fi o constatare la fata locului.
faceti plangere penala la parchet, pentru infractiunea de distrugere, prin care va constituiti parte vatamata si parte civila pentru contravaloarea bunurilor distruse si deteriorate(este bine sa precizati suma totala in plangere). din moment ce in contract este stipulat in acest sens, bunurile erau deja ale dvs. in momentul in care chiriasii le-au distrus/deteriorat.
cam stiu ce trebuie facut dar eu am intrebat de fotografii, daca pot constitui dovezi. La fata locului se constata daunele, insa chiriasul invoca faptul ca deja toate daunele existau.
Apoi a declarat ca fiind in litigiu cu banca unde are mari datorii, au venit cei de la banca si i-au luat o parte din investitiile facute: aparatele de AC si boilerele din bai.
Eu trebuie sa dovedesc existenta acestora si cum arata casa inainte.
fotografiile sunt mijloace de proba. doar ca, atat in general, cat si in cazul dvs., ele vor fi cel mai probabil "un inceput" de la care organele de cercetare penal sa se apuce de treaba.
va dati seama ca doar acele simple fotografii cu imobilul inainte de devastare nu vor putea dovedi ca chiriasul respectiv e vinovat, vor urma eventuale audieri, declaratii, alte probe etc.
dar ideea e ca ar putea fi utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune majore cauzate de chiriasi bucurescu bucurescu buna ziua, am inchiriat un apartament de lux unor prieteni( sot si sotie + copii) pana cand acestia vor reusi sa-si termine de finisat si aranjat casa pe o ... (vezi toată discuția)
Chiriașul are restanțe la întreținere și mi-a distrus apartamentul. ce drepturi am și cum îl pot face să plătească ce îmi datorează? dennda dennda Buna ziua, am un apartament in Bucuresti pe care l-am inchiriat unei cunostinte pentru ca am plecat din tara. Cand m-am intors am observat ca nu numai ... (vezi toată discuția)
Devastare casa ContSters243980 ContSters243980 Am inchiriat acum ceva timp unei persoane o casa. Langa casa aveam un garaj care era putin subrezit. Chiriasul mi-a spus ca-mi va reface total garajul fara ... (vezi toată discuția)