avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Interpretare juridica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Interpretare juridica

Buna ziua,
Cum ar putea fi interpreta din punct de vedere juridic si fiscal prevederile Art. 23 din Codul de procedura fiscala" ARTICOLUL 23 Nasterea creantelor si obligatiilor fiscale
(1) Daca legea nu prevede altfel, dreptul de creanta fiscala si obligatia fiscala corelativa se nasc in momentul in care, potrivit legii, se constituie baza de impunere care le genereaza.
(2) Potrivit alin. (1) se naste dreptul organului fiscal de a stabili si a determina obligatia fiscala datorata. "
Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 21:23, 6 Noiembrie 2008
Baza de impunere este determinata de veniturile care potrivit Codului fiscal sunt supuse impozitarii, deci diun momentul obtinerii unor astfel de venituri s-a creat baza de impunere si se naste dreptul de creanta fiscala a Statului si obligatia foscala corelatiiva a contribuabiului, inclusiv posibilitatea organului fiscal de a stabili si determina obligatia fiscala datorata de cel care obtine venituri impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii Balt Balt APIA cere inapoi suventia din 2010 in 08.2017 . Va rog sa-mi spuneti cand se prescrie (vezi toată discuția)
Majorari si penalitati tva marianau marianau Buna ziua!!!!!!!!!! Am o problema poate ma poate ajuta cineva.Un SRL aplatit cu intarziere TVA-ul in perioada 2002-2005.I s-au stabilit penalitati care dupa ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor-legea? pici80 pici80 care este legea care arata prescrierea amenziilor de circulatie? unde o gasasc? (vezi toată discuția)