avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,pensie alimentara din ce??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,pensie alimentara din ce??

Vreau sa divortez,dar sa si obtin pentru copii minori pensie alimentara. Sotul NU are absolut nici un venit salarial,ci numai venituri din dividende care sunt insa foarte ,foarte mari la firma la care este unic asociat.Cum se procedeaza in cazul acesta??Mi se va stabili o pensie minima??
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:11, 7 Noiembrie 2008
Poate că va veni şi vremea modificării codului. Prea a rămas din vremea cînd venitul nu putea consta decît din salariul plătit pentru ceea ce reprezenta dreptul totodată datoria de onoare a omului de tip nou: munca salariată.

Aleşii noştri au însă alte griji. Pensia lor fiind la loc de frunte.

Venituri constante nu inseamna venituri anuale, cum sunt dividendele .... daca nu v-a declara dividendele sau daca va face ca firma sa mearga pe pierdere .... atunci din ce sa mai plateasca pensia de intretinere , decat raportata la salariul minim pe economie.

Intr-adevar, codul familiei dateaza din 1953 :( si a fost modificat in nenumarate randuri , dar degeaba
Si asta e adevarat....distrus in urma divortului si separarii de familie....o sa duca firma in faliment....numai ca sa nu plateasca pensie.#-o X-( Asta este...imi pare rau ca nu exista si la noi asa cum am vazut prin filme....daca as gasi pe cineva care ar fi avut o problema similara..si ar fi castigat...si l-ar fi obligat sa mentina un anumit nivel de viata copiilor...si sa mai plateasca si vre-o pensie sotiei...care spre exemplu...ar putea sa nu aibe un salariu....asa..pana va reusi ea sa se angajeze....ce mi-ar mai placea....mult,,..mult.Pentru ca,daca sotia a stat acasa si a avut grija de copii...traind numai si numai din afacerile lui...la un divort cu ce se alege???Cu o penise de 100 lei???Si el se spala pe maini ca...dintr-o data nu mai are nici un fel de venit??? E dreptate asta??
pensia de intretinere pe care o primesc copiii mei a fost stabilita doar din veniturile firmelor pe care tatal lor le are si nu e chiar o suma modesta
Revin si va sfatuiesc sa incercati sa depuneti dovezi in acest sens in Instanta si cu siguranta veti obtine o pensie alimentara raportata la veniturile pe care sotul dvs. de obtine.
D-na daiana_raluca tocmai v-a confirmat acest lucru.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce procent dintr-un salariu reprezinta pensia alimentara ??? Alla71 Alla71 Ma confrunt cu o problema ,la care va rog ,as dori un ajutor...un raspuns.Sunt divortata cu un copil lasat in grija mea cu hotarare irevocabila.La momentul ... (vezi toată discuția)
Baza legala de stabilire a procentului pensiei alimentare Tinuca Tinuca Care este baza legala de stabilire a procentului pensiei alimentare , care sunt veniturile care se iau in calcul la stabilirea procentului? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - asociat unic Adrian T Adrian T Buna ziua! M-ar interesa cum sa procedez pentru obtinerea pensiei alimentare, in conditiile in care tatal minorului si-a declarat venitul minim pe economie ... (vezi toată discuția)