avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizaria de construire se ”transfera” ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizaria de construire se ”transfera” prin vanzare-cumparare?

Daca o casa se vinde atunci cand e doar partial construita, ce se intampla cu autorizatia de construire (presupunand ca nu a expirat)?
Autorizatia e nominala. Noul proprietar devine automat titularul autorizatiei si poate continua construirea fara alte formalitati?
Cel mai recent răspuns: OnisorD , utilizator 16:11, 17 Februarie 2012
In situatia in care va intereseaza si constructia pentru care s-a obtinut autorizatia, la incheierea contractului de vanzare-cumparare, discutati cu notarul si spuneti ca vreti sa vi se transfere si autorizatia deja obtinuta.
Atentie, insa! La ridicarea constructiei, de catre dvs., va trebui sa respectati intocmai parametrii de construire prevazuti prin autorizatie.
da , devine automat titularul autorizatiei daca se discuta cu notarul la incheierea contractului de vanzare cumparare cu obligatia de a respecta intocmai parametri de construire prevazuti in autorizatie
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
traianp, utilizator
presupunand ca la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare autorizatia este inca in termen este suficient ca in contract sa stipulati faptul ca in pretul stabilit este inclusa si contravaloarea tuturor drepturilor ce decurg din autorizatia de construire, care se cesioneaza astfel cumparatorului.
si daca se doreste o vanzare partiala, adica se vinde 1/2 din teren si 1/2 din casa care este in constructie, se poate face acest transfer referitor la autorizatia de constructie?
traianp a scris:

In situatia in care va intereseaza si constructia pentru care s-a obtinut autorizatia, la incheierea contractului de vanzare-cumparare, discutati cu notarul si spuneti ca vreti sa vi se transfere si autorizatia deja obtinuta.
Atentie, insa! La ridicarea constructiei, de catre dvs., va trebui sa respectati intocmai parametrii de construire prevazuti prin autorizatie.

Acest lucru este valabil pentru orice tip de autorizatie de constructie?
Daca autorizatia era data pentru instalarea de fibra optica pe stalpi, firma (care a cumparat fondul de comert si reteaua instalata deja pe stalpi de la alta societate) preia si autorizatia respectiva si drepturile care deriva din aceasta?

Alte discuții în legătură

Bransare teren la utilitati ContSters94154 ContSters94154 este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie retele cablu ettyro ettyro Am o firma de net si am tras niste fibra optica pe stalpi si de pe stalpi la blocuri. Am contract cu renelul dar a aparut o problema. Am inteles ca am nevoie ... (vezi toată discuția)
Necesitate autorizatie de desfiintare maghy78 maghy78 Am cumparat o retea de termoficare. Prin PV licitatie eu am cumparat numai teava nu si stalpii de sustinere. Cand am vrut sa ma apuc sa imi iau bunul ce imi ... (vezi toată discuția)