avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

Sotul meu lucreaza la firma privata ,unde nu s-a auzit de fisa de plata.cum pot obtine o informare bine'nteles legal cu privire la modul de calcul a salariului dat fiind faptul ca lunar salariul lui se modifica . desi in contractul individual salariul minim pe economie se raporteaza la 8 ore/zi,el lucreaza 9 ore inclusiv si sambata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 7 Noiembrie 2008
daca salariul sotului este fluctuant, de la luna la luna inseamna ca este compus dintr-o parte fixa (asa cum ati spus salariu minim pe economie) si o parte variabila (compusa din prime, bonusuri, plata orelor suplimentare). Modificarea salariului este data de partea variabila, care se modifica in functie de valoarea orelor suplimentare si a bonusurilor.
Cereti oficial (printr-o) adresa inregistrata la societate aceste informatii.
In ceea ce priveste firmele private, pot spune din experienta proprie , nu-si prea respecta angajatii si legile.Consider ca mai trebuie sa mai treaca pana cand vor intelege ca salariatii lor sant cei care l-e aduc venitul.Din punct de vedere legal, puteti vorbi cu seful sotului dumneavoastra sau el, sotul ,pentru lamuriri,facand si o cerere. Dupa lege ar trebui sa v-a raspunda in termen de treizeci de zile, cu conditia s-a aveti dovada numarului de inregistrare.
@cristina_mihaela
Termenul de raspuns la o sesizare de 30 de zile nu este aplicabil societatilor comerciale private .... el este aplicabil numai institutiilor si autoritatilor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Cum fac contractul de munca si inregistrarea in revisal ocristina ocristina Suntem cabinet medical si avem program de la 9 la 21 si avem la receptie 2 fete care au part-time de 6 ore/zi de luni pana vineri, acum au vorbit intre ele si ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de sambata si duminica suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua....O firma de constructii doreste ca o parte din salariati sa lucreze in zilele de sambata si duminica .Daca lucreaza in intervalul orar 8.00-22.00 ... (vezi toată discuția)